BENITEZ: Njukaslu bolje ide bez Mitrovića!

Rafa Benitez je još jedanput rekao da je Njukasl bio u pravu kada je prodao srpskog napadača Aleksandra Mitrovića.

Njukasl je Mitrovića prvo poslao na pozajmnicu u Fulam, sa kojim je Srbin obezbedio plasman u Premijer ligu, da bi ga zatim i prodao toj ekipi za 20 miliona funti.

Benitez je često bio kritikovan što Mitroviću nije davao više minuta tokom njegovog boravka na Sent Džejms Parku, ali Španac kaže da je ta njegova odluka bila opravdana.

„Da li smo pogrešili? Osvojili smo Čempionšip i plasirali se u Premijer ligu, tako da nismo pogrešili. Sa njim smo bili deseti, a sada smo ispred Fulama, tako da se sada ispostavlja da smo bili u pravu. Odlično nam ide bez njega“, ocenio je Benitez.

Benitez je istakao da između njega i Mitrovića nikada nije bilo loših odnosa i da razlog rastanka nije bio lični.

„Mitro je emotivan, ali nikada nismo imali probleme na ličnom nivou. Situacija je bila takva da je on hteo više da igra, pa je morao da ode jer ja nisam mogao da mu garantujem minute. Postojala je određena vizija, bila je tu i statistika, ali ja sam analizirao utakmice, njegov stil igre i svaki njegov trening“, dodao je Rafa.

Španski stručnjak ne može da spori da je srpski fudbaler dobar igrač, ali nastavlja da tvrdi da on jednostavno nije odgovarao Njukaslu.

Da li je on dobar igrač? Naravno da jeste. Da li postiže golvoe za Fulam. Da. Ipak, nama je bilo potrebno nešto drugo“, jasan je Benitez.

Mitrović ima priliku da se „osveti“ svom bivšem klubu na gostovanju u subotu od 16 časova.

B92

Be the first to comment on "BENITEZ: Njukaslu bolje ide bez Mitrovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*