NADAL IZUZETNO CENI NOVAKA: Rafa prokomentarisao rivalstvo sa Đokovićem i otkrio koliko ga je teško pobediti!

Novak Đoković

Drugi teniser sveta Rafael Nadal polako se sprema za novu sezonu u kojoj će mu, kako i sam priznaje, najveći protivnik biti Novak Đoković.

Novak je u oktobru smenio na čelu ATP liste španskog tenisera, koji je poslednji deo sezone propustio zbog povrede, ali sada je sve u najboljem redu.

Španac je spreman da uskoro zaigra na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, „Mubadala teniski šampionat“, gde će igrati i Novak Đoković.

„Novak je još jednom dokazao koliko može da bude težak protivnik. Uspeo je u 2018. da se vrati na vrh i jako je teško igrati, a još teže pobediti ga. Naši mečevi su uvek puni intenziteta, on je teniser koji sjajno pokriva teren i uglove. Definitivno, jedan je od najvećih rivala koje sam imao do sada“, rekao je Nadal.

Teniser iz Manakora je analizirajući proteklu sezonu rekao kako je ona bila „veoma uspešna“, pre svega jer je u njoj uspeo da osvoji 11. titulu na Rolan Garosu, što mu je bio 17. Grend slem trofej u karijeri.

„Rolan Garos je najvažniji turnir u mojoj karijeri. To što sam uspeo po 11. put da slavim tamo mi mnogo znači. Volim da igram u Parizu i oduvek sam imao osećaj da je igrati na tom turniru nešto posebno“, izjavio je Nadal.

Nada se da će u 2019. imati više sreće kada je reč o zdravlju.

„Verujem da sam imao veoma uspešnu sezonu i pored svih tih povreda. Kada sam bio zdrav postizao sam dobre rezultate. Igrao sam devet turnira i uspeo da sezonu završim kao drugi na svetu“, zaključio je španski teniser.

B92

Be the first to comment on "NADAL IZUZETNO CENI NOVAKA: Rafa prokomentarisao rivalstvo sa Đokovićem i otkrio koliko ga je teško pobediti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*