POSLEDNjE KOLO EVROKUPA: Zvezda rasterećena u Istanbulu, Partizan mora da pobedi Turk Telekom!

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraju u sredu poslednje utakmice u grupnoj fazi Evrokupa.

„Crveno-beli“ su već obezbedili plasman dalje i od 18 časova u Istanbulu gostuju Galatasaraju, dok njihov najveći rival dva sata kasnije u hali „Aleksandar Nikolić“ mora da pobedi kako bi prošao dalje.

Zvezda iz grupe A dalje ide najverovatnije kao trećeplasirani tim, nakon pobede Andore protiv Monaka u utorak.

Trener Milan Tomić, pred meč protiv Galatasaraja na kraju prve faze Evrokupa, izjavio je da njegov tim ne putuje u Istanbul da kalkuliše, već ide po pobedu.

„Ako hoćeš nešto da uradiš u Evrokupu, igraćeš protiv svih tih protivnika. Loše je da biraš. Ako hoćeš da dođeš do četvrtfinala, polufinala ili finala, negde ćeš igrati, na primer, sa Uniskom. Ne gledamo ko će biti u našoj grupi“, kaže Tomić.

Prema njegovim rečima atmosfera u dvorani neće uticati na ekipu jer je već pokazala da zna da igra na „vrućim“ gostovanjima.

U slučaju da srpski šampion ostane treći, u sledećoj fazi će igrati protiv Unikahe i Valensije, dok bi četvrti član grupe bio ili Limož ili Tofaš.

S druge strane, Partizan ima imperativ pobede protiv Turk Telekoma, ali i lakši posao zbog trijumfa Asvela nad Zenitom u Sankt Peterburgu. Košarkaši Asvela pobedili su Zenit u gostima posle produžetka sa 84:83 u poslednjem kolu grupe C Evrokupa i olakšali posao Partizanu

„Crno-belima“ će biti potreban bilo trijumf nad Turk Telekomom od dva ili tri poena razlike za četvrto mesto, a ako on bude sa pet i više poena razlike, u sledeću fazu će sa treće pozicije.

Ako ekipa Andrea Trinkijerija pobedi sa 4 razlike, onda bi najverovatnije bila četvrta jer Zenit ima bolju koš razliku.

„Pripremamo se za utakmicu na najbolji mogući način. Turk Telekom ima sjajan, dobro popunjen roster i dosta veliku rotaciju. Mi ćemo učiniti sve što možemo da prođemo u narednu fazu takmičenja, ali ne zavisi sve od nas“, rekao je Trinkijeri.

Košarkaš Turk Telekoma Vladimir Štimac rekao je da voli da igra u Beogradu, kao i da njegova ekipa zna šta je potrebno pobediti Partizan u glavnom gradu Srbije.

„Meč protiv Partizana će biti veliki izazov, ne samo za mene, već i za ceo tim. Mi smo iskusan tim, ali je za mene uvek posebno da igram u Beogradu i verujem da možemo da dođemo do pobede i izborimo plasman u Top 16 fazu Evrokupa. Utakmica ima veliki značaj za oba tima, a mi smo spremni da učinimo sve da dođemo do pobede“, rekao je Štimac.

B92

Be the first to comment on "POSLEDNjE KOLO EVROKUPA: Zvezda rasterećena u Istanbulu, Partizan mora da pobedi Turk Telekom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*