U PARTIZANU IZRIČITI: Želimo novi meč sa Mačvom ili napuštamo Superligu!

partizan-young-boys-jong-bojs-europa-league-evrop-liga-grobari-fans
FOTO: Sportextra.net

Fudbalski klub Partizan zatražio je od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) ponovno odigravanje utakmice s Mačvom, jer smatra da je odigrana u neregularnim uslovima i, ukoliko se žalba ne uvaži u roku od dva dana, odustaće od takmičenja u Superligi Srbije.

Posle Vanredne sednice Upravnog odbora, Partizan je izdao saopštenje u kome je optužio direktora Superlige Vladimira Bulatovića za neprofesionalno i tendenciono postupanje zbog odluke da se juče igra utakmica u Humskoj uprkos velikim snežnim padavinama.

Ujedno, crno-beli ukazuju na neregularnost i kršenje prava, i to pošto su tražili da se odlozi utakmica, ali je Bulatović insistirao da se igra i da će tako biti i danas (a odloženo je pet utakmica).

„Na poluvremenu utakmice, službeno lice FK Partizan Dragan Velanac obavestio je i glavnog sudiju Aleksandra Živkovića iz Nisaa o zahtevu UO FK Partizan, predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure, da se, usled dodatno pogoršanih vremenskih uslova, utakmica prekine. Sudija Živković je odbio ovaj zahtev upućujući rukovodstvo FK Partizan da “traktorom nastavi da čisti sneg““, stoji u saopštenju.

Iz Partizana poručuju da su „ovakvim postupanjem grubo prekršene Propozicije takmičenja Superlige Srbije i da je Bulatović direktno uticao na regularnost jer su utakmice dan kasnije odložene“.

„Ovakva postupanje je samo poslednje u nizu eklakantnih ogrešenja čiji je Partizan postao nevoljna sistematska žrtva. Partizan je u potpunosti svestan nepravnog i nepravednog tretmana koji ima u Superligi Srbije, ali je želeo da svojim konstruktivnim pristupom utiče da sila prava nadvlada pravo sile i da zapovest razuma nadvlada brutalnost bezumlja“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će klub iz Humske zato uložiti žalbu za ponovno odigravanje utakmice s Mačvom i sa zahtevom da FS S zakaže hitnu, vanrednu sednicu i, ako mu se ne uvaži zahtev, „zadržava pravo da prekine dalje učešće u Superligi Srbije i napusti Zajednicu klubova Superlige i Prve lige Srbije“.

Tanjug

Be the first to comment on "U PARTIZANU IZRIČITI: Želimo novi meč sa Mačvom ili napuštamo Superligu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*