RIKARDO NOSI CRNO-BELE: Gomešova dva gola u Partizanovoj laganoj trojci na Banjici!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizanasu u utakmici 20. kola Superlige Srbije pobedili kao gost ekipu Rada na Banjici sa 3:0.

Bila je to laka pobeda izabranika trenera Zorana Mirkovića koji su u svemu nadvisili „građevinare“.

Od prvog do poslednjeg minuta, crno-beli su diktirali kako će se igrani, sveli su domaćina svega na nekoliko prilično bezopasnih pokušaja, a sa druge strane stvorili su veliki broj šansi od kojih su tri pretvorili u golove.

Lagano su igrači Partizana stigli do prednosti od 2:0. Bio je to pravi „blickrig“ izabranika Zorana Mirkovića, reklo bi se da su uhvatili na spavanju igrače Rada i sebi znatno olakšali posao.

Igrao se peti minut kada su crno-beli presekli na sredini napad „građevinara“, lopta je došla do Gorana Zakarića koji je sjajno uočio Rikarda Gomeša, poslao mu loptu u prostor, a ostalo je bilo na napadaču Partizana.

Uspeo je da pored dvojice igrača Rada uputi udarac u donji desni ugao i savlada Dušana Markovića.

Samo pet minuta kasnije nova radost gostiju iz Humske. odlični Goran Zakarić upisao je drugu asistenciju. Izveo je korner sa desne strane, na drugoj stativi dobro postavljen bio je Nemanja Miletić kojem nije bilo teško da loptu prosledi u mrežu – 0:2.

Imao je Partizan, za razliku od anemičnog domaćina, još prilika da poveće prednost do poluvremena, ali Zakarić, Ivanović,Zdjelar i Valijente nisu bili precizni.

U drugom poluvremenu, Partizan je umešno čuvao prednost, a uspeo je i da je poveća.

Posle centaršuta sa leve strane i udarca ka golu „građevinara“, golman marković je odbio loptu, ali je na drugoj stativi bio Rikardo kojem nije bilo teško da je samo ubaci u mrežu.

Bilo je to sve što se tiče golova, iako je Rikardo u poslednjim trenucima mogao i do het-trika, ali je njegov udarac sa sedam metara odbranio golman Rada.

Za razliku od meča na Banjici u preostala dva meča koja su igrana takođe od 17 časova, između Bačke i Vojvodine, odnosno Proletera i Čukaričkog, nije bilo golova.

 

Be the first to comment on "RIKARDO NOSI CRNO-BELE: Gomešova dva gola u Partizanovoj laganoj trojci na Banjici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*