ČELSIJEVA MAGIČNA NOĆ: Plavci bacili na kolena Siti, Liverpul na čelu tabele!

Fudbaleri Čelsija pobedili su Mančester siti sa 2:0, u 16. kolu Premijer lige.

Izabranici Pepa Gvardiole doživeli su prvi poraz ove sezone u domaćem takmičenju i prvi neuspeh još od aprila meseca ove godine kada su izgubili od gradskog rivala.

Čelsi je taktički odigrao savršen meč, prepustili su Sitiju da diktira tempo i iskoristili su šanse koje su im bile ukazane.

„Građani“ su u prvih trideset minuta bili mnogo bolji protivnik, imali su čak tri dobre šanse, ali lopta nije htela u gol. Kako to u fudbalu biva, kazna je brzo usledila.

Azar je u nadoknadi prvog poluvremena navukao nekoliko igrača na sebe, uspeo je da pošalje loptu u kazneni prostor, a tamo je Kante snažno šutirao i savladao Edersona.

Siti je bio bolji protivnik u prvih 45 minuta, ali je Čelsi vodio. Slična situacija viđena je i u drugom periodu igre, a „Plavci“ su uspeli da postignu još jedan gol. Azar je centrirao iz prvog kornera na meču sa Čelsi, a David Luis je sjajnim udarcem glavom posla loptu iza leđa Brazilca.

Usledila je „ludnica“ na Stamford bridžu i veliko slavlje. Siti je nastavio da napada do kraja meča, međutim nisu uspeli da postignu gol i Čelsi im je naneo prvi poraz ove sezone u Premijer ligi.

U narednom kolu Mančester siti čeka Everton, dok Čelsi gostuje Brajtonu.

B92

Be the first to comment on "ČELSIJEVA MAGIČNA NOĆ: Plavci bacili na kolena Siti, Liverpul na čelu tabele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*