ORLOVI NA KORAK OD SP: Košarkaši Srbije deklasirali Grčku u Beogradu!

Košarkaši Srbije pobedili su Grčku na domaćem parketu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo rezultatom 84:61.

Srbija se revanširala Grcima za poraz na Kritu ranije ove godine i ostvarila bitan trijumf ka Mundobasketu 2019. u Kini.

„Orlovi“ su se prikazali u dobrom izdanju posle veoma loše partije koju su pružili pre nekoliko dana u Tel Avivu, kada su poraženi od Izraela.

Reprezentativci Srbije su upisali šestu pobedu u kvalifikacijama i popeli se na treće mesto grupe, odmah iza već kvalifikovanih Grka i Nemaca.

Izabranici Aleksandra Đorđevića odlično su ušli u meč i već na startu pokazali da žele da pokažu da je meč protiv Izraelaca bio samo trenutak slabosti.

Stefan Jović i Miroslav Raduljica su već na samom startu pokazali da im se igra, te su uglavnom oni poentirali, ali i donosili dosta toga dobrog defanzivno.

Srbija je posle 1/4 imala veliku prednost i nije izgledalo kao da gosti mogu išta da urade kako bi zaustavili naše momke, ali ipak tako nije bilo.

Već u drugoj četvrtini Grci su pokazali da nisu u Beogradu došli rekreativno, iako su već plasirani na Mundobasket. Dobro su igrali, smanjili broj grešaka i rešili ovaj deo igre u svoju korist, te na odmor otišli sa jednocifrenim zaostatkom.

U trećoj deonici kriza Srbije bila je još veća, barem na njenom početku. Heleni su igrali dobro, ali je pre svega vicešampion sveta bio indisponiran, iz nekog razloga.

Grčka je nastavila da hvata priključak i u jednom trenutku došla i do -3, ali ja tada uspela samo da razljuti „orlove“. Srbije je ubacila u veću brzinu i za nekih pet minuta napravila seriju 18:2, ujedno i 10:0, te na kraju treće deonice imala čak +19.

Srbija je mirnom igrom i staloženim napadima privela meč kraju.

Ovom pobedom, dva kola pre kraja, Srbija i dalje nije zvanično kvalifikovana za Svetsko prvenstvo u Kini, ali je došla jako blizu tog uspeha i prilike da odbrani finale iz 2014. godine.

B92

Be the first to comment on "ORLOVI NA KORAK OD SP: Košarkaši Srbije deklasirali Grčku u Beogradu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*