CRVENO-BELA RUTINA: Zvezdini stranci srušili Voždovac na Marakani!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac u meču 18. kola Superlige Srbije sa 2:0 na stadionu „Rajko Mitić“.

Golove za domaćina su postigli Lorenco Ebisilio i El Fardu Ben, a Zvezda je bila bolji protivnik, iako je svojih prilika imao i Voždovac.

Već posle osamdeset sekundi na gol Voždovca je šutirao Krstičić i zamalo pogodio. Prvu bolju šansu za domaćina propušta Babić pred golom u šestom minutu.

Milan Pavkov je potom u 11. imao situaciju jedan na jedan sa golmanom Markom Ilićem, ali je čuvar mreže Voždovca uspeo da odbrani.

Luković i Stuparević su pokušavali na drugoj strani da ugroze Milana Borjana, ali je bolje šanse stvarala Zvezda, pa je samo puka sreća spasla „Zmajeve“ u 14. minutu kada je Veljko Simić sa desetak metara promašio loptu.

U 26. minutu je u kaznenom prostoru Voždovca nastao „karambol“ kada su šanse promašivali Simić i Ben, ali samo tri minuta kasnije, domaćin stiže do gola. Pavkov dodaje isturenom Gobeljiću, a ovaj sa desnog krila ubacuje za Ebisilija koji glavom pogađa ugao za 1:0.

Četiri minuta kasnije, opet je Pavkov akter u akciji za gol, samo što je ovog puta glavom direktno asistirao Benu, koji neometan sa peterca potura loptu pored Ilića za 2:0.

Zvezda je imala još nekoliko dobrih šansi do poluvremena, a Mihajlov je umalo zatresao mrežu Zvezde u 38. minutu kada je odbranio Borjan. Već posle 11 sekundi nastavka je Ben lepo izveo „sombrero“ i predriblao svog čuvara, ali je previsoko gađao kada je probao da lobuje Ilića.

Usledili su pokušaji Rodića i Ebisilija do 60. minuta, kada se Voždovac isključivo branio, a Zvezda tražila put do svog trećeg gola. Niti je Zvezda uspevala da postigne gol, niti Voždovac da ozbiljnije zapreti sve do 65. minuta kada je Stuparević istrčao kontru, izgubio korak i slabo šutirao.

Domaćin je čuvao loptu, kontrolisao igru i igrao uglavnom na polovini Voždovca. U međuvremenu su u igru ušli i Marko Marin i Goran Čaušić umesto Jovančića i Simića, ali se tempo igre nije značajno menjao.

Ušao je do kraja i Ričmond Boaći umesto Milana Pavkova, ubacio se nekoliko puta po bokovima da bi asistirao, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Zvezda posle ove pobede ima 50 bodova i prva je na tabeli, a Voždovac ima 16 bodova i nalazi se na 13. mestu Superlige.

B92

Be the first to comment on "CRVENO-BELA RUTINA: Zvezdini stranci srušili Voždovac na Marakani!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*