NOVI PORAZ ORLOVA: Izrael savladao Srbiju i zakomplikovao situaciju u grupi!

Košarkaši Srbije poraženi su od Izraela 83:74 u Tel Avivu, u devetom kolu Grupe L kvalifikacija za Mundobasket.

„Orlovi“ su propustili šansu da jednom nogom zakorače ka Mundobasketu u Kini, ali su podbacili i zakomplikovali svoju situaciju.

Tim Aleksandra Đorđevića pred poslednj tri meča ima skor 5-4, samo pobedu više od Izraela koji će gostovati u februaru u Beogradu.

Srbija sada mora da pobedi neporaženu Grčku u ponedeljak u „Pioniru“ da bi na „pol“ poziciji dočekala poslednji kvalifikacioni „prozor“ u kojem će osim meča sa Izraelom, igrati i sa Estonijom u gostima.

Na agresivan start Izraela, Srbija je odgovorila preko reketa, tačnije preko Raduljice koji donosi Srbiji 20:14, ali čim je on izašao „zaribao“ je napad dok je domaćinu proradio spoljni šut kojim pravi seriju 13:0 za preokret na 27:20. Ipak, jača odbrana i koš Milosavljevića uz zvuk sirene vraćaju Srbiju (29:24).

Imala je Srbija dosta problema u organizaciji napada i u drugom kvartalu, nije imala rešenje za zonu Izraela, ali je odbrana omogućila našem timu da ostane u egalu (38:37). U drugoj polovini četvrtine proradio je šut Milosavljevića, pronađeno je i rešenje za zonu, pa poenima Raduljice, Lazića, Simonovića i Pena nap tim preokreće rezultat (43:45).

Čvrsta, negledljiva četvrtina, dosta grešaka i oscilacija oba tima, Srbija opet ispušta +6, Izrael „mečaap“ odbranom režira seriju 12:2 (59:55), ali sjajnom trojkom u beznadežnoj situaciji Avramović budi „Orlove“ koji preokreću pred poslednji period (59:60).

Poslednji kvartal otvorila je trojkaška kanonada s obe strane, ali „Orlovi“ nisu uspeli da isprate seriju Izraela od pet trojki, od kojih je tri uzastopne pogodio Pnini za 74:68. Tada umor stiže domaćina zbog agresivne odbrane, pa se Srbija vraća u egal poenima Milosavljevića, Raduljice i Pena (74:74). Međutim, novom trojkom Blata, te serijom grešaka našeg tima, domaćin pravi novu seriju, ovaj put nedostižnu za konačih 83:74.

Posle duela sa Izraelom sledi susret u hali “Aleksandar Nikolić” protiv Grčke, u ponedeljak od 20.15h, gde će “Orlovi” imati šansu da se revanširaju “Helenima” za poraz na Kritu.

B92

Be the first to comment on "NOVI PORAZ ORLOVA: Izrael savladao Srbiju i zakomplikovao situaciju u grupi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*