ODLUČENO: Superklasiko se neće odigrati u Argentini!

Revanš meč finala Kopa Libertadoresa između Boke Juniors i River Plejta, popularni Superklasiko, neće se igrati u Argentini.

Južnoamerička fudbalska asocijacija je objavila da će utakmica biti održana van zemlje iz koje su obe ekipe, iako je trebalo da se odigra na stadionu River Plejta Monumental.

Tačan termin odigravanja meča nije poznat, ali se zna da će biti odigran ili osmog ili devetog decembra.

„Ako se meč bude igrao igraće se osmog ili devetog decembra, ali ne u Argentini. Tu ne postoje uslovi za odigravanje ovog meča“, ,navodi se u saopštenju predsednika CONMEBOL-a.

Milano, Majami, Belo Orizonte, Abu Dabi i Đenova su samo neki od gradova koji su se ponudili da budu domaćini revanša finaka Kopa Libertadoresa.

Boka je prethodno zatražila da joj trofej bude dodeljen bez igranja meča, s obzirom na nesposobnost Rivera da organizuje revanš utakmicu, ali tako nešto se evidentno neće dogoditi.

Precizan termin odigravanja, kao i mesto, biće poznati „što je pre moguće“, ali trenutno ne postoji informacija kada će to biti.

Podsećamo, prvi meč finala južnoameričke Lige šampiona završen, u kojem je domaćin bila Boka, završen je rezultatom 2:2.

B92

Be the first to comment on "ODLUČENO: Superklasiko se neće odigrati u Argentini!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*