CRNO-BELI NA IVICI: Partizan nastavio loš niz, Valensija slavila u Beogradu!

Košarkaši Partizana izgubili su od Valensije 69:61 u osmom kolu Evrokupa i umanjili šanse da se plasiraju u Top 16 fazu.

Crno-beli dva kola pre kraja imaju skor 2-6 i pobedu manje od četvrtoplasiranog Turk Telekoma.

S druge strane, Valensija je trijumfom u Beogradu „overila“ mesto u narednoj rundi takmičenja uz Asvel.

Partizan je posle slabog starta (4:13) dobro parirao Valensiji, odličnom odbranom preokreće na poluvremenu (36:34), ali Španci krajem trećeg perioda serijom 10:2 vraćaju prednost pred poslednji kvartal (48:52).

Crno-beli sjajno ulaze u odlučujući period, preko razigranog Marinkovića prave seriju 9:0 za preokret na 57:52, ali onda ulaze u veliku krizu i u naredna tri minuta Valensija odgovara serijom 12:2 za novi preokret (57:64) koji prelama meč.

Međutim, tada ulaze u veliku krizu i u naredna tri minuta Valensija odgovara serijom 12:2 za novi preokret (57:64) koji prelama meč.

Partizan je predvodio Vanja Marinković sa 15 poena, a dvocifren učinak je imao još samo Džok Lendejl sa 14 uz pet skokova, dok je devet dodao Đorđe Gagić.

Valensiju je „nosio“ Sem van Rosom sa 20 poena pogodivši šest trojki uz po pet skokova i asistencija, Bojan Dubljević je ostvario dabl-dabl sa po 12 poena i skokova, a 11 poena dodao je Vil Tomas, uz pet proigravanja.

Partizan u narednom kolu gostuje Asvelu u Vilebranu, dok Valensija čeka Zenit. U trećem meču devetog kola Grupe C igraju Partizanovi konkurenti u borbi za Top 16, Turk Telekom – Trento.

B92

 

Be the first to comment on "CRNO-BELI NA IVICI: Partizan nastavio loš niz, Valensija slavila u Beogradu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*