TRINKIJERIJEV VALjAK SAMLEO ZAGREPČANE: Partizan deklasirao Cibonu u paklu Pionira!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Partizana u sedmom kolu ABA lige u hali „Aleksandar Nikolić“ pobedili su ubedljivo ekipu Cibone, 86:67.

Tako su crno-beli po dolasku trenera Andree Trinkijerija nastavili seriju pobeda i pokazali da je kriza prošlost i da stižu bolji dani za bivšeg evroligaša.

Od kako je Italijan na kormilu ekipe nasledio Nenada Čanka, pobeđeni su Mega Bemaks (84:71) i ekipa Trenta sa 76:71, a sada je u ABA ligi pala i Cibona.

Crno-beli su posle sjajnog preokreta u drugoj četvrtini stekli prednost koju gotovo nisu ispuštali i na kraju, stigli su do četvrte pobede u ovom takmičenju u sedam utakmica.

Početak meča nije mnogo obećavao. Gosti su bolje otvorili duel, za tili čas su poveli čak sa 12:0 i Andrea Trinkijeri je prekinuo seriju tajm-autom kako bi sredio redove svog tima.

Partizan je polako do kraja četvrtine stizao razliku gostiju, na kraju prve deonice bilo je nerešeno, 23:23 i već tada se videlo da će domaćini, koji su imali veliku podršku sa tribina, brzo okrenuti stvari na svoju vodenicu.

Partizan je drugu četvrtinu dobio rezultatom 22:17 i najvažnije je da se posle slabog starta i velikog broja izgubljenih lopti, šuterski stabilizovao pa je na odmor otišao sa prednošću od pet poena.

Cibona je, za razliku od furioznog starta, počela više da greši, a Partizan da igra bolju odbranu. Sevale su trojke Pejdža, Niklolića i Zagorca, stvorila se dvocifrena razlika koja je u jednom momentu bila čak 21 poen u korist crno-belih i poslednja četvrtina je bila samo formalnost.

Partizan je umešno držao distancu, Zagrepčani nisu imali ni ideja ni snage kako da načine preokret i sve u svemu, Partizan je, kada se sve sabere, zasluženo stigao do četvrtog trijumfa.

U timu pobednika najefikasniji je bio Džon Lendejl sa 19 poena uz svega jedan promašaj u šutu iz igre, tako da se može reći da je imao zaista fantastičan učinak, jer je imao i sedam skokova.

Rade Zagorac se zaustavio na 17, a Markus Pejdž na 13 poena, baš kao i Aleksej Nikolić, dok je Vanja Marinković postigao 12 poena.

U timu Cibone, Filip Bundović je postigao 14, a Marko Ljubičić 10 poena.

U narednom, osmom kolu, Partizan u nedelju 18. novembra gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti, dok Cibona dan kasnije dočekuje Zadar.

B92

Be the first to comment on "TRINKIJERIJEV VALjAK SAMLEO ZAGREPČANE: Partizan deklasirao Cibonu u paklu Pionira!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*