CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda pregazila Olimpiju u Ljubljani!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak posle sedam kola u ABA ligi, pobedom nad Olimpijom u Ljubljani.

„Crveno-beli“ nisu blistali u „Stožicama“, ali su stigli do sedmog trijumfa u regionalnom takmičenju, rezultatom 83:60.

U prestonici Slovenije viđena je poprilično loša košarkaška predstava u prvih 20 minuta, bez ritma i sa mnogo faulova, pa će trener Milan Tomić verovatno biti zadovoljan samo drugim poluvremenom.

Srpski klub mučio se sa ličnim greškama, već u ranoj fazi druge četvrtine Džo Reglend, Branko Lazić i Stratos Perperoglu imali su po tri faula, zbog čega nisu dobili preveliku minutažu, ali to domaćini nisu uspeli da iskoriste.

Njih je u napadu odmenio Bili Beron od kojeg je sve zavisilo u organizaciji igre Zvezde, a meč je prelomljen u finišu druge i početkom treće četvrtine.

Tada su „crveno-beli“ došli do desetak poena prednosti, rešili je u svoju korist sa 22:13 i povratka za domaćina nije bilo. Nisu srpski igrači skidali nogu sa „papučice gasa“ i malo je falilo da razlika bude veća i od 30 poena.

Spomenuti Beron je bio najbolji pojedinac sa 15 poena, uz 6asistencija, Mohamed Faje je dodao 12 i uhvatio 6 lopti, a Ognjen Dobrić i Maik Cirbes su meč završili sa po 10 poena.

U redovima „Zmajčeka“, Rejnolds je bio najbolji sa 17 poena i 6 uspešnih dodavanja, a daleko iza njega bio je Lapornik sa osam.

U narednom kolu, Zvezda dočekuje Mornar u Beogradu, dok Olimpija gostuje Igokei.

B92

Be the first to comment on "CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda pregazila Olimpiju u Ljubljani!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*