I TU GA JE STIGAO: Evo u čemu se Novak Đoković izjednačio sa Federerom!

Novak Đoković će 2018. godinu i zvanično završiti kao najbolji teniser na planeti posle neočekivane odluke Rafaela Nadala.

Nadal, donedavno prvi na svetu, odlučio je da se posle Pariza povuče i iz Londona u kojem je trebalo da igra na Završnom mastersu.

Đoković je odustajanjem Rafe iz Pariza i svojim dobrim igrama već ranije preuzeo poziciju broj jedan, ali je Španac imao kakve-takve šanse da se vrati na “tron”, ali ne više.

Posle oduzimanja bodova sa Završnog mastersa 2017. Đoković ima 8045 (ništa mu nije oduzeto), 565 više od Rafe i 2025 više od Rodžera, te je teoretski nemoguće da ne bude “broj 1” na kraju godine.

PROČITAJTE JOŠ:  HITA KA ODBRANI TROFEJA: Đoković lako sa Bustom, sledi nezgodni Francuz!

Novaku je ovo peti put u karijeri da godinu završava kao najbolji teniser planete i to je još činio 2011, 2012, 2014 i 2015. godine i sada se izjednačio sa Federerom i Džimijem Konorsom, kojima je ovaj uspeh od ruke polazio isti broj puta. Jedini ispred njih je Pit Sampras sa šest.

Što se tiče Završnog mastersa, na njemu će sada Federer preuzeti ulogu drugog nosioca, tako da se on i Đoković ne mogu sastati u grupnoj fazi, tj. pre polufinala.

Na tom turniru su pored njih dvojice učešće obezbedili i Zverev, Anderson, Čilć, Tim, a umesto Nadala i Del Potra ušli su Nišikori i Izner. Borna Ćorić i Karen Hačanov, šampion u Bersiju, “vrebaju” svoju priliku sa strane.

PROČITAJTE JOŠ:  SALE, PRIPAZI NA POSAO: Pogledajte kako Novak sprema taktiku za basket! (VIDEO)

B92

Komentari na "I TU GA JE STIGAO: Evo u čemu se Novak Đoković izjednačio sa Federerom!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*