SRĐAN ĐOKOVIĆ: Zapad ne voli Novaka, ali moraće da se pomire sa tim da će on biti najbolji u istoriji tenisa!

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, izjavio je da se i u polufinalu Mastersa u Parizu protiv Rodžera Federera videlo da zapadni svet nije naklonjen srpskom asu.

„Komentari su pogađali Novaka. Jedina kopča sa svojom zemljom su društvene mreže. Pogađali su ga komentari. Nije bilo lako ni njemu ni njegovoj porodici. On je deo srpskog naroda, mi smo poznati inadžije. I tamo preko kad navijaju protiv njega, on se zainati i pokaže da je od čelika. Kao na meču protiv Rodžera u Parizu. Nažalost, taj zapadni svet ga ne voli. Oni ga strašno poštuju i cene te njegove uspehe, ali ga ne vole. Moraće da se pomire s tim da je on najbolji i da će biti najbolji u istoriji tenisa. To je sigurno. Jedan od najboljih sportista ikada. A zašto u Kini igra najbolje i zašto se tamo najbolje oseća? Zato što tamo oseća ljubav. Oni ga stvarno vole“, rekao je Srđan Đoković gostujući na TV Prva.

Srđan je siguran da će njegov sin biti najbolji dok god to bude hteo, jer se sada njegovi protivnici ne pitaju gotovo ništa.

„Ja sam optimista, on je moje sve snove ostvario pre nekoliko godina i neverovatno je šta radi dečko. Poznajući njegov sklop i diciplinu, bio sam ubeđen da će povratak povratak biti brz.

Bilo je i komentara ljudi da se to nikada neće desiti.

„Teško je kad se neki takvi komentari pojave, ali su u manjini. Bespredmetno je o njima pričati, pa ću se obraćati većini koja Novaka gleda kao deo svoje porodice i naroda. Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni. Ima tu i pojedinaca, ali su manjina. Ogromna većina je uz Novaka, oni su se molili i palili sveće za njega. Većina je proistekla iz naroda i pomogla je da se tako brzo vrati na vrh“, kaže stariji Đoković.

Novak je odavno pokazao svoju privrženost Srbiji.

„Mi smo Srbi, srpskoga roda, odlučili smo da živimo u svojoj zemlji, među svojim narodom. Srbija i srpski narod nema čega da se stidi. Mi smo stara svetska civilizacija i deo evropske porodice naroda. Mi nismo genocidni, mi nismo ubice i koljači kako nas pojedini predstavljaju. Mi smo normalna zemlja sa normalnim narodom, u centru Evrope. Novak je uvek isticao sa zadovoljstvom odakle potiče. Sad svi znaju da je Novak jednako Srbija i Srbija jednako Novak.

Novosti

Be the first to comment on "SRĐAN ĐOKOVIĆ: Zapad ne voli Novaka, ali moraće da se pomire sa tim da će on biti najbolji u istoriji tenisa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*