GOMES I ENAKE ZA POBEDU CRNO-BELIH: Partizan nije blistao, ali je prekinuo seriju loših rezultata!

FOTO: FK Partizan

Posle tri uzastopna remija, konačno trijumf fudbalera Partizana. Izabranici trenera Zorana Mirkovića pobedili su u Humskoj Vojvodinu sa 2:0.

Bila je to zaslužena pobeda crno-belih koji su bili daleko bolji rival, kako u prvom tako i u drugom delu susreta. Po gol u oba poluvremena, bio je dovoljan za osmu pobedu.

Tako su crno-beli smanjili prednost vodeće Crvene zvezde na 13 bodova i sada se nalaze na trećem mestu posle 15. kola sa ukupno 30 bodova.

Partizan je u prvom poluvremenu bio daleko bolji i konkretniji tim. Gotovo od samog starta izabranici trenera Zorana Mirkovića su krenuli u ofanzivu.

Strpljivo su pleli mrežu oko kaznenog prostora Novosađana, koji su se ograničili na odbranu i pokušaje da iz kontre dođu do gola Vladimira Stojkovića, koji je tom delu igre gotovo da i nije imao posla.

Zato je sa druge strane njegov kolega Emil Rockov bio na konstantnim mukama. Već u četvrtom minutu, Armin Đerlek se našao u dobroj poziciji da zatrese mrežu, ali je sa desetak metara šutirao traljavo.

Jankovićev šuta sa ivice kaznenog prostora je dobro izblokiran, a šansu je u 19. minutu imao i Valijente, posle centaršuta Jankovića sa desne strane, međutim, Španac nije uspeo da loptu iz neposredne blizine ubaci u mrežu.

U 29. minutu, Partizan je konačno stigao do gola. Marka Jankovića je u prodoru nepropisno zaustavio Nemanja Milojević, došlo je do kontakta, za sudiju Grujića nije bilo dileme, jedanaesterac.

Rikardo Gomeš je preuzeo odgovornost, izveo je penal ali je Rockov pročitao gde će šutirati, odbranio je udarac. Ipak, na odbijenu loptu Gomeš je sjajno reagovao i prosledio je u mrežu.

U drugom poluvremenu, Partizan je opet krenuo bolje, ali Vojvodina je u roku od samo minut, tačnije u 68. i 69. minutu imala dve velike prilike.

Prvo je rezervista Lazar Arsić sjajno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, lopta je pogodila prečku, a odbrana Partizana potom otklonila opasnost. Ne zadugo, jer je posle centaršuta sa desne strane u prilici bio Nikola Senićanin, srećom po odbranu domaćina, malo je zakasnio i prilika je propala.

Pokušavao je Partizan da nekako dođe do drugog gola, ali u tome nije uspeo sve do samog finiša utakmice.

Tek što je u 88. minutu zamenio Rikarda Gomeša, Rumun Gabrijel Enake je bukvalno u prvom kontaktu sa loptom, neput minut po ulasku na teren, odlično reagovao na centaršut Gorana Zakarića. Nije mu bilo teško da iz neposredne blizine posle uklizavanja loptu sprovede u mrežu Novosađana.

Tako je Partizan stigao do bodova, a Vojvodina je do kraja imala priliku samo da ublaži poraz, ali je Damjan Gojkov bio neprecizan.

B92

Be the first to comment on "GOMES I ENAKE ZA POBEDU CRNO-BELIH: Partizan nije blistao, ali je prekinuo seriju loših rezultata!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*