ZVEZDA POPILA CEDEVITU NA EKS: Crveno-beli ubedljivo savladali Hrvate i osamili se na čelu tabele!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu sa 94:79 u šestom kolu regionalne ABA lige.

Zvezda je od starta pokazala da je daleko čvršći i uigraniji tim i posle šest kola je ostala jedini neporaženi u ABA ligi.

Domaćin je u hali „Aleksandar Nikolić“ bio bolji od starta. Branko Lazić je bio aktivan u napadu, Cirbes je blokadom pokazao da će i odbrana biti čvrsta, pa je posle trojke Reglenda i poena nemačkog centra Zvezda već posle pet minuta imala +10, 13:3.

Cedevitu je nedavno pojačao Džejkob Pulen i upravo je on uz Džordana Bela malo pokrenuo svoju ekipu koja u dve „koš i faul“ situacije uspeva da smanji zaostatak.

Tim Milana Tomića međutim, nije prepustio kontrolu skoka, odbrana je uprkos nekolicini „mekih“ faulova bila dobra i to je počelo da se isplaćuje u drugih 20 minuta. Posle prve četvrtine bilo je 22:14 za Zvezdu.

Cedevita je u muku mučila i sa lošim procentima šuta, pa je pogodak Bela za 24:17 najviše približio Zagrepčane igračima u crveno-belim dresovima.

U igru je nakon toga ušao Filip Čović, Ognjen Dobrić se dobro ubacivao iz drugog plana ili uz čeonu liniju, Čović je tome dodao trojku i jedan koš sa poludistance i Zvezda je posle 15 minuta igre već otišla na 35:19.

Pulen je počeo da promašuje, Stipanović se tek povremeno uključivao, a finiš poluvremena je protekao u trojkaškim razmenama Bela i Berona, pa Berona i Pulena i na kraju Reglenda i Perkovića.

Zvezda je posle 20 minuta igre imala prednost 50:34, ali je prvih nekoliko minuta nastavka nagovestilo da bi Cedevita mogla da igra bolje u drugom poluvremenu.

Lakše su Hrvati pronalazili put do koša domaćina, ali je lopta dobro kružila i u napadu Zvezde, a Reglend je dobro probijao prve linije odbrane gostiju.

Dobrić je pogodio tri trojke u nizu, dok je njegov tim imao 60 odsto realizacije iz igre, pa nije čudo što je Zvezda na tri i po minuta do kraja treće četvrtine imala +22.

Iako je u poslednjim minutima treće četvrtine napad Zvezde malo usporio, odbrana je bila tu da onemogući Bela i Pulena, pa je domaćin poslednju četvrtinu dočekao sa komfornih +20 i 72:52.

Međutim, Bel je dvema trojkama otvorio poslednju deonicu, a Milan Tomić je tražio tajm-aut jer mu se nije svidelo kako ga zatvaraju njegovi igrači.

Posle tajm-auta se razigrao Filip Čović koji je prvo fauliran na šutu za tri i pogodio je tri bacanja, a onda je pokrenuo sigurno najlepši napad na utakmici koji je posle sjajnog kruženja lopte završio trojkom za 78:58.

Finiš utakmice je obeležila nepotrebna tenzija, kada su Beron i Kobs dobijali tehničke greške, a igrači se samo „šetali“ s jedne linije za slobodna bacanja na drugu.

Cedevita je do kraja uspela da se malo približi, ali je Zvezda još jednom bez trzavica pobedila i ostala prva u ligi. Kuriozitet je da su se na ovom meču u strelce upisali svi košarkaši crveno-belih.

B92

 

Be the first to comment on "ZVEZDA POPILA CEDEVITU NA EKS: Crveno-beli ubedljivo savladali Hrvate i osamili se na čelu tabele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*