TRINKIJERI DEBITOVAO POBEDOM: Partizan slavio u Mitrovici i naneo prvi poraz Megi!

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Mege u šestom kolu regionalne ABA lige sa 81:74 u Sremskoj Mitrovici.

Partizan je predvođen novim trenerom Andreom Trinkijerijem naneo prvi poraz timu Mege ove sezone pre svega zahvaljujući Vanji Marinkoviću, Radetu Zagorcu i vrlo bitnim trojkama Bandže Sija.

Mega s druge strane nije pogađala slobodna bacanja, procenat šuta za tri je bio očajan i jedino je centar Goga Bitadze vredan pomena u igri „ružičastih“.

Najefikasniji kod pobednika bili su spomenuti Zagorac i Marinković sa po 17 poena, Džok Lendejl je dodao 13, a Si 12. U Megi je dominirao Bitadze dabl-dablom sa 28 poena i 11 skokova.

Najbliži njemu je bio Adam Mokoka sa devet poena i katastrofalnim šutem iz igre.

Partizan je već na startu pokazao da će igrati brzo i da se crno-beli neće libiti da šutiraju trojke. Vanja Marinković je odmah pogodio dve, Pejdž jednu, a njihov tim za tili čas otišao na 17:4.

Za špice će iz te serije Partizana od 11:0 ostati i zakucavanje Džoka Lendejla preko Mušidija. Mega se na -13 probudila, počela da igra presing po celom terenu i to se isplatilo, pa je uspela da smanji zaostatak i u drugu četvrtinu ode sa 24:15 u korist Partizana.

Gosti su nastavili da igraju dobro, Mega se održavala skokovima u napadu zbog velikog broja promašaja, a Partizan je tek u završnici poluvremena ubacio u veću brzinu i odlepio se trojkom Zagorca, posle čega je Čarapić odgovorio trojkom i na poluvreme se otišlo sa 46:35.

Treća četvrtina je pripala Bitadzeu kome je bilo teško izbrojati koliko je puta pogodio uz faul. Međutim, crno-beli su baš pri kraju tog dela igre serijom 7:0 u finišu otišli na 68:52 i mogli da reše pitanje pobednika da se nisu opustili u četvrtoj četvrtini.

U njoj su imali i maksimalnih +17 na 74:57, ali tada kreće strmoglav pad u igri što je Mega iskoristila i serijom 12:0 se približila na 74:69 posle slobodnih bacanja Marijanovića.

Ključni trenutak u meču je možda bila trojka Bandže Sija koju je pogodio za 77:69. Mega je nakon toga imala nekoliko prilika da priđe Partizanu i na jedan posed, ali su brzopleti bili Ašćerić i Apić pa su šanse prokockane, a Partizan je uspeo da pobedi upornu ekipu iz Sremske Mitrovice.

B92

Be the first to comment on "TRINKIJERI DEBITOVAO POBEDOM: Partizan slavio u Mitrovici i naneo prvi poraz Megi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*