NA DVA KORAKA OD TITULE: Đoković posle velike borbe i preokreta savladao Čilića!

Novak Đoković je u polufinalu Mastersa u Parizu! Posle dva sata i deset minuta igre pobedio je Marina Čilića sa 4:6, 6:2, 6:3.

Nije to bio blistav meč, bilo je grešaka sa obe strane, ali je srpski teniser imao više nerava kada se odlučivalo pa je zasluženo među četiri najbolja u glavnom gradu Francuske.

Bio je ovo treći okršaj srpskog i hrvatskog tenisera u ovoj sezoni. Prvi je dobio Čilić u finalu Kvinsa, da bi mu se šampion Vimbldona i US Opena revanširao u polufinalu Sinsinatija. Sve je to igrano u tri seta, kao i ovaj duel, u kojem je bilo dosta oscilacija u igri kod obojice igrača.

Novak je posle pobede nad Žoaom Souzom u drugom kolu i predaje Damira Džumhura u osmini finala izjavio kako nije najzadovoljniji svojom igrom. Nema dileme da će i ovot puta imati zamerke na svoj račun, ali pobedi se ne gleda u zube, naročito ako je ostvarena protiv igrača iz Top 10 i u polufinalu jednog mastersa.

Od samog starta bilo je jasno da se Novak muči da pronađe pravi ritam igre. Oscilirao je na servisu, posebno jen imao problema sa prvim, a nije se najbolje snalazio ninu momentima kada je imao brejk lopte.

U petom i sedmom gemu nije iskoristio po jednu priliku, u šestom je uspeo da neutrališe čak tri koje je imao Čilić, da bi teniser iz Međugorja u devetom gemu konačno uspeo da načini brejk koji je značio i osvajanje početnog seta posle 50 minuta igre – 4:6.

Morao je Novak nešto da menja u igri u nastavku. Hrvat je igrao riskantnije, agresivnije, često bi diktirao ritam igre, ali greške su kumovale njegovom porazu.

Uspeo je srpski teniser da slomi otpor rivala u četvrtom gemu, načini prvi brejk u meču i povede potom sa 3:1, da bi odservirao u narednom i za 4:1. Novak je u osmom gemu ponovo pojačao i načinio novi brejk za 6:2 i izjednačenje u meču.

U setu odluke, Čilić je prvi napravio brejk za 2:1. Bio je to signal za alarm, Novak je iz besa polomio reket, ali to kao da je ispraznilo svu negativu iz njega. Odmah je uzvratio brejkom za 2:2, da bi u sedmom gemu spasao brejk loptu u poveo sa 4:3.

Prelomni momenat meča bio je u osmom gemu trećeg seta, Đoković je uspeo da iskoristi drugu brejk loptu, da bi potom rutinski odservirao za pobedu.

Posle ovog duela, Novak vodi sa 16:2 u pobedama nad Čilićem. Prvo mesto na ATP listi je obezbedio odustajanjem Nadala od takmičenja, pa je ostalo samo da pokuša da prednost uveća, što bi svakako bilo dobro pored odvajanja 33. mastersa u karijeri.

Novak će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Federer – Nišikori.

B92

1 Comment on "NA DVA KORAKA OD TITULE: Đoković posle velike borbe i preokreta savladao Čilića!"

  1. PRIZNAJEM DA SAM U ODLUCUJUCEM SETU UGASIO TELEVIZOR KAD JE CILIC NACINIO BREJK I POVEO SA 2 PREMA 1 PROTIV NOVAKA,MISLIO SAM- EVO OPET POCINJE NOVA KRIZA..ALI NOVAK SE JEDNOM OPORAVIO OD VIRUSA MALODUSNOSTI I TAKVE STVARI GA VISE NE OBESHRABRUJUU.ZATO SVAKA CAST NOVACE.PRAVI SAMPION SE NE POZNAJE PO TOME KOLIKO PUTA POBEDI A KOLIKO PUTA PADNE, VEC KOLIKO SE PUTA POSLE PADA PODIGNE.TI SI POBEDIO SAM SVOJE MALODUSNOSTI I SUMNJE A TO JE NAJVECA POBEDA KOJU RETKO KO POTIZE.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*