KAO ŠTO SMO I NAJAVILI: Trinkijeri prihvatio ponudu Partizana!

Italijanski trener Andrea Trinkijeri preuzeće ekipu Partizana posle uspešnih pregovora, prenosi košarkaški portal „Sportando“.

Trinkijeri je u noći između utorka i srede definitivno prelomio da prihvati ponudu iz Beograda, a očekuje se da bi mogao već da debituje na utakmici sa Megom u subotu 3. novembra.

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je pre nekoliko dana na društvenim mrežama objavio fotografiju iz jednog beogradskog lokala sa italijanskim stručnjakom i tako potvrdio glasine da je njegov klub u pregovorima sa strategom balkanskog porekla.

Sada je jedan od urednika košarkaškog portala Sportando Emilijano Karčija, takođe potvrdio da će Trinkijeri uskoro preuzeti kormilo „crno-belih“, da bi on nešto kasnije promenio profilnu fotografiju na „Tviteru“ i stavio grb srpskog kluba.

Trinkijeri je trenersku karijeru započeo 1998. kao pomoćnik u Olimpiji iz Milana, a zatim je vodio Triboldi, Juvekasertu, Veroli i Kantu. Posle toga bio je na mestu selektora reprezentacije Grčke, potom i kao trener Uniksa iz Kazanja, a potom je prešao u Bamberg 2014, gde se zadržao četiri godine.

Italijan je najveće trenerske uspehe ostvario upravo u toj nemačkoj ekipi, sa kojom je osvojio tri uzastopne prvenstvene titule prvaka Nemačke.

U Beogradu će imati težak zadatak da oporavi ekipu posle serije neuspeha, kako u ABA ligi tako i u Evrokupu, a na klupi će naslediti Nenada Čanka koji je nedavno podneo ostavku posle poraza od Zadra u ABA ligi.

B92

Be the first to comment on "KAO ŠTO SMO I NAJAVILI: Trinkijeri prihvatio ponudu Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*