KAKVA ŠTETA: Krajinović žestoko namučio Federera, ali nije mogao do preokreta!

Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na startu turnira u Bazelu porazom od Rodžera Federera posle velike borbe.

Krajinović je poražen rezultatom 6:2, 4:6, 6:4 od domaćeg igrača u duelu koji je trajao oko dva sata, a u kojem je mogao čak i do trijumfa.

Nije počelo dobro i činilo se da nas čeka brz kraj, kada je Federer napravio brejk u petom gemu, a onda nastavio seriju i za samo pola sata došao do prednosti od 1-0. Na startu drugog dela Švajcarac je još jednom oduzeo servis rivalu i svi su očekivali da rutinski privede meč kraju.

Međutim, desilo se potpuno suprotno – usledio je veliki pad u njegovoj igri koji je rezultirao povratkom Kirajinovića i naš predstavnik je došao na korak do izjednačenja.

Tada je izgubio servis sa „nulom“, ali je već u sledećem napravio novi brejk i izborio odlučujući set.

Ni treći deo igre nije mogao da prođe bez uzbuđenja – činilo se da je „momentum“ na strani momka iz Sombora, ali to nije uspevao da materijalizuje. Pretrpeo je brejk na startu, potom propustio tri vezane prilike kod rezultata 3:2 i posle nije imao snage i koncentracije da se vrati.

U poslednjem gemu je imao 0:30, jedan pogrešan čelendž i nervoza ga je koštala da do ivice gurne jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Federer je nekako preživeo start turnira u rodnom gradu i u narednoj rundi će igrati protiv Jan-Lenarda Štrufa koji je u dva seta eliminisao Rodžerovog Dželata iz Njujorka – Džona Milmana.

Federer inače brani titulu u Bazelu.

B92

Be the first to comment on "KAKVA ŠTETA: Krajinović žestoko namučio Federera, ali nije mogao do preokreta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*