DOBRA UVERTIRA ZA LIVERPUL: Boaći dvostruki strelac, Zvezda bez problema savladala Rad!

ricmond-boakye-boaci-crvena-zvezda-red-star

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Rad na stadionu „Rajko Mitić“ sa 3:1 u 12. kolu Superlige Srbije.

Rad pogotkom Marinkovića nije mogao da se suprotstavi šampionu Srbije za kog su golove davali Ričmond Boaći i Marko Gobeljić.

Zvezda je na svom terenu iskoristila priliku da načne mrežu gostiju u poslednjih desetak minuta igre prvog poluvremena i tako inicijativu pretvorila u golove pred nastavak igre u kom je Boaći još jednom pogodio mrežu.

Crveno-beli su tokom prvih 45 minuta četiri puta šutirali u okvir gola Dušana Markovića i dvaput ga savladali. Krenulo je presingom Rada u prvih nekoliko minuta meča, da bi Zvezda do 15. minuta stvorila dve dobre šanse.

Prvu je propustio Boaći kada je primio idealnu loptu od Filipa Stojkovića na drugoj stativi, odakle je probao da pronađe Gobeljića na gol liniji.

Nikola Šipčić je to prozreo i otklonio opasnost. Usledio je dobar udarac Lorenca Ebislija u 14. minutu i odbrana golmana Rada pre nego što će se gosti potpuno povući na svoju polovinu.

Svega 17 odsto vremena su imali loptu u svojim nogama, ali Zvezda ogromnu razliku u posedu nije pretvorila u gol sve do 39. minuta.

Tada je Ebisiliju ostavljeno malo prostora pred šesnaestercem Rada, on je podigao loptu za Boaćija, a ovaj između dvojice čuvara glavom gađao visoko u ugao za 1:0. U međuvremenu je van igre morao Filip Stojković koji je posle sudara sa igračima Rada iznet na nosilima.

Umesto njega je ušao Rašid Sumaila, pa se Miloš Degenek prebacio na poziciju beka koju je pokrivao Stojković.

To se ispostavilo kao dobitno jer je upravo Degenek centrirao u 45. minutu do peterca, tamo se ubacio Gobeljić, otvorio stopalo i zatresao mrežu za 2:0 na poluvremenu.

Kako je završeno prvo, tako je počelo i drugo poluvreme. Boaći je dao gol, ali iz ofsajda. Fudbaleri Rada to nisu shvatili kao dovoljno ozbiljnu opomenu, pa ih je Boaći desetak minuta kasnije kaznio.

Srnić je poslao loptu u prostor, Boaći je istrčao pored Perendije i izašao sam ispred Markovića i Zvezda je od 56. minuta vodila 3:0. Treba napomenuti da je do tada Marko Gobeljić umalo savladao Markovića centaršutem koji je dobio neobičnu putanju i umalo prevario golmana Rada.

Igrači Zvezde su i posle sat vremena igre nastavili da napadaju i isticali su se dvojica strelaca za crveno-bele. Usledilo je nekoliko prekida i posle kornera u 73. minutu Rad je imao svoju najbolju šansu na utakmici.

Mihajlović je bio na desnoj stativi posle kornera, ali je umesto stopalom loptu zahvatio kolenom i ona je otišla pored gola. Iskupio se vrlo brzo jer je u 78. minutu ubacio pravovremen pas za Marinkovića koji je izbio sam ispred Milana Borjana, obišao ga i dao gol za 3:1.

Zvezda je mogla i do četvrtog gola u 83. minutu kada je probao Degenek, ali je do kraja kontrolisala igru i pobedila pred gostovanje Liverpulu u Ligi šampiona. Tim iz Ljutice Bogdana ostaje prvi u Superligi sa 34 boda, a Rad je ostaje desetoplasiran sa 13 bodova.

B92

Be the first to comment on "DOBRA UVERTIRA ZA LIVERPUL: Boaći dvostruki strelac, Zvezda bez problema savladala Rad!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*