CRVENO-BELI I DALjE NE ZNAJU ZA PORAZ: Zvezda pregazila Igokeuu!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu sa 96:75 u četvrtom kolu ABA lige.

Izabranici Milana Tomića odigrali su još jedan sjajan meč, koji su prelomili u trećoj deonici dobivši je rezultatom 23:11.

Ovo je bila četvrta pobeda u regionalnom takmičenju za crveno-bele, odnosno 13. ukupno od starta sezone, koju su krenuli osvajanjem ABA Superkupa.

Klub iz Laktaša doživeo je treći poraz i nalaze se u donjem domu tabele.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Radanov sa 16 poena, Lazić je ubacio 12, Beron 11, Odžo je postigao devet, dok je Filip Čović imao 10 asistencija.

Igokeu je predvodio Sava Lešić sa 21 poenom i četiri skoka, dok je Zubčić ubacio 16, odnosno Lorbek 12.

Zvezda je imala čak 30 asistencija, šutirala je iz igre 60 odsto i može se reći da je napadački ovo bila savršena partija vicešampiona ABA lige.

Igokea je bila desetkovana na ovom susretu, pošto joj nisu igrali Amerikanci, kao ni Adamović i Radivojević. Uprkost tim izostancima klub iz Aleksandrovca odlično se držao u prvom poluvremenu.

Veoma efikasno se igralo od starta duela, Zvezda je forsirala brz ritam i Igokea je uspela da ga isprati. Posle prve deonice rezultat na semaforu bio je 25:23.

Tokom druge četvrtine Zvezda je uspela da poveća prednost, međutim nije to bila ubedljiva razlika i klub iz Republike Srpske sa „samo“ -8 otišao je na pauzu, 52:44.

Prelomni trenutak meča bila je treća deonica u kojoj su crveno-beli uspeli da zaustave napad protivnika. Igokea je postigla samo 11 poena, a prednost Zvezde bila je +20, 75:55.

U poslednjoj Zvezda je samo odradila posao i na kraju zasluženo slavila pred malobrojnom publikom u hali „Aleksandar Nikolić“.

B92

 

Be the first to comment on "CRVENO-BELI I DALjE NE ZNAJU ZA PORAZ: Zvezda pregazila Igokeuu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*