CRNA SERIJA CRNO-BELIH: Partizan poražen od Krke u Novom Mestu!

Košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju od Krke sa 80:76, u četvrtom kolu ABA lige.

Izabranici Nenada Čanka doživeli su neočekivani poraz, a junaci kluba iz Novog Mesta bili su Paolo Marineli, Dino Cinac, Žiga Fifolt i Luka Lapornik.

Partizan je bio oslabljen jer u sastavu nije bilo Radeta Zagorca, međutim i pored toga beogradski klub bio je izrazit favorit u drugom meču ovog kola.

Crno-beli su doživeli drugi poraz u regionalnom takmičenju, dok je Krka ostvarila drugu pobedu.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Vanja Marinković sa 20 poena, Pejdž je postigao 14, dok je Lendejl ubacio 10 poena.

Kod Krke Lapornik je ubacio 18, Marineli je imao devet poena i isto toliko asistencija, Cinac je ubacio 13, dok je Fifolt meč završio sa 12 poena.

Utakmica je otvorena u očekivano sporom ritmu. U dvorani Leon Štukelj retko kada se igra lepa košarka na oko i tako je bilo i na ovoj utakmici. Poeni su se teško postizali na obe strane, a posle prvih 10 minuta igre na semaforu je bilo 18:18.

Videlo se da Partizanu ne funkcioniše dobro igra, što je bilo još izraženije u drugoj deonici. Krka je u jednom trenutku imala i devet poena prednosti, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 40:36 za domaći sastav.

Izabranici Nenada Čanka zaigrali su mnogo bolje u trećoj četvrtini i serijom 10-0 uspeli su da dođu do prednosti. Do kraja trećeg perioda igre ekipe su se smenjivale u prednosti, a konačan rezultat posle 30 minuta bio je 50:51.

Očekivalo se da će Partizan preokrenuti u četvrtoj deonici, ali to se nije desilo. Jednostavno crno-beli nisu imali igru na ovom meču, Krka je pogodila neke važne šuteve i na kraju su zasluženo slavili, 80:76.

Partizan se u narednom kolu sastaje sa Zadrom, dok Krka gostuje u Laktašima.

B92

Be the first to comment on "CRNA SERIJA CRNO-BELIH: Partizan poražen od Krke u Novom Mestu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*