CRVENO-BELI PONOVO NA UDARU: UEFA odlučuje da li Zvezdu čeka nova kazna!

delije-crvena-zvezda-fk

Disciplinska komisija UEFA u četvrtak će odlučiti da li će kazniti Pari Sen Žermen i Crvenu zvezdu zbog nereda navijača na meču trećeg kola Lige šampiona.

Klub iz Pariza 3. oktobra ugostio je šampiona Srbije, a na tribinama stadiona „Park Prinčeva“ našlo se dve-tri hiljade pristalica crveno-belih boja.

UEFA je odmah posle meča odlučila da pokrene postupke protiv dva kluba, a Zvezdi je na teret stavljeno to što su njeni navijači uzvikivali zabranjene parole i što su „izazivali smetnje na tribinama“.

Sa druge strane navijači Pari Sen Žermena su koristili pirotehniku i takođe „izazivali nemir na tribinima“, pa je Evropska kuća fudbala zbog ta dva prekršaja odlučila da tereti PSŽ.

Zvezdi je na ovom meču bilo zabranjeno da grupno vodi navijače, što ona nije uradila, ali su pristalice crveno-belih boja širom Evrope kupovali karte za meč i samoinicijativno se organizovali.

Do toga je došlo zbog incidenata u Salcburgu kada su navijači posle meča kvalifikacija za LŠ uleteli na teren da proslave plasman u elitno takmičenje. Posle toga UEFA je odlučila da sankcioniše Zvezdu sa dva meča bez publike na gostovanjima.

Sada je pitanje šta će UEFA odlučiti i kakvu će, odnosno da li će kazniti klub iz Ljutice Bogdana zbog ispada navijača na „Parku Prinčeva“.

B92

Be the first to comment on "CRVENO-BELI PONOVO NA UDARU: UEFA odlučuje da li Zvezdu čeka nova kazna!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*