ESPN O NOVAKOVOM „TERORU“: Đoković je teniski Frankenštajn!

Sve ukazuje na to da će Đoković dominirati kao nekada. Novak ima osećaj da je u procesu pronalaženja sebe tokom krize evoluirao i stvorio mudriju osobu. Njegovi rivali verovatno misle da je stvorio teniskog Frankenštajna.

Ovim rečima američki ESPN završava analizu velikog povratka Srbina kroz prizmu četiri trofeja, u kojoj se akcenat ne stavlja na grend slemove.

– Mastersi ne dobijaju dovoljno zasluga za način na koji oblikuju ovu igru i renking. Istina, Đokovićev šampionski povratak na Vimbldonu je bio svetska senzacija. Trijumf na Ju-Es openu je potvrdio da se vratio za stalno. Ali, nije sve u tim turnirima. Uostalom, postoje samo četiri iz kategorije najvećih – piše analitičar Piter Bodo.

Đoković je letos u Sinsinatiju kompletirao kolekciju trofeja sa turnira serije 1.000, a posle titule u Šangaju lider Nadal mu beži za samo jedan pehar (33:32).

– Mastersi su bolji pokazatelj dominacije jednog tenisera nego grend slemovi. Oni su nit koja povezuje celu tenisku godinu. Igraju se tvrdoj podlozi, šljaci, napolju, u dvoranskim uslovima i daju precizan podatak o dominaciji igrača i njegovoj konstantnosti. Dva poslednja mastersa su bila ključna za Novakov povratak u vrh. U Sinsinatiju je započeo niz od 18 pobeda, a u Šangaju stigao na korak od broja jedan – zaključuje Bodo.

Novosti

Be the first to comment on "ESPN O NOVAKOVOM „TERORU“: Đoković je teniski Frankenštajn!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*