CRVENO-BELI IDU DALjE: Zvezda u izmenjenom sastavu savladala Dinamo u Vranju!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Dinamo iz Vranja sa 2:0 na gostujućem terenu u 1/16 finala Kupa Srbije i plasirali se u osminu finala takmičenja.

Crveno-beli su bili bolji od početka do kraja utakmice i jedino je golman domaćih Uroš Đurić sprečio da pobeda Beograđana bude ubedljivija.

Strelac prvog gola za Zvezdu je bio Nikola Stojiljković koji je pogodio mrežu Dinama u 15. minutu, dok je drugi gol dao Dejan Joveljić u drugom poluvremenu.

Zvezda je od početka bila bolji rival. Dobro se kretao u napadu Slavoljub Srnić, ali je u trećem minutu bio iza leđa odbrane kada je postigao pogodak iz ofsajda.

Njegovi saigrači su lako ulazili u prilike i kazneni prostor Dinama kome će se to osvetiti posle idealnog centaršuta Hajdina za Stojiljkovića.

Bek Zvezde je dobio loptu iz sredine, podigao je i poslao do peterca gde je Stojiljković između dvojice igrača Dinama uklizao i doneo Zvezdi prednost.

Beograđani su mogli u nekoliko navrata i do drugog gola, a prilike su propuštali Sumaila i Ebisilio. U finišu prvog dela igre, tempo igre je malo opao, iako je Joveljić dao i drugi gol za Zvezdu, još jednom poništen zbog ofsajda kao i 40 minuta ranije.

Drugo poluvreme je počelo odličnom šansom za Čaušića i još boljom odbranom Đurića. Igrači Zvezde su petom kombinovali, lopta je stigla do Čaušića koji je šutirao po zemlji i Đurić mu je odbranio. Usledilo je desetak „praznih“ minuta u kojima je Zvezdi falila završnica akcija, a Dinamu da napad uopšte organizuje.

Tek na pragu punog sata igre Dinamo je posle slobodnjaka Ebisilija istrčao kontru kada je bio primoran da reaguje Popović i izlaskom van svog kaznenog prostora otkloni opasnost po gol Zvezde.

Ebisilio nije mogao da pogodi mrežu, ali je u 61. minutu lepo podigao loptu i pronašao Simića koji je sa gol-aut linije vratio loptu u peterac, a Dejan Joveljić je lagano plasirao u gol za 2:0.

Nakon toga je Joveljića na terenu zamenio Jevtović, a Zvezda je čuvala prednost i u sporijem tempu vrebala treći pogodak. Jedino uzbuđenje je u 85. minutu bio crveni karton za Nikoli Stevanovića posle starta nad Hajdinom, pa je Dinamo meč u završnici igrao sa desetoricom na terenu.

B92

Be the first to comment on "CRVENO-BELI IDU DALjE: Zvezda u izmenjenom sastavu savladala Dinamo u Vranju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*