SA PRVOG MESTA U POLUFINALE: Sjajne odbojkašice Srbije nanele prvi poraz Italijankama!

Odbojkašice Srbije pobedile su Italiju u četiri seta i obezbedile prvo mesto u grupi sa kojeg će ići u polufinale Svetskog prvenstva.

Srpkinje su odigrale još jedan veoma kvalitetan meč i slavile rezultat 25:21, 25:19, 23:25, 25:23.

Izabranice Zorana Terzića će u borbi za finale čekati lošijeg iz susreta Kine i Holandije koje će, takođe u međusobnom duelu, odlučiti o rasporedu iz druge druge.

I Srbija i Italija su u prvim mečevima pobeđivale domaćina Japan, pa je u Nagoji meč odlučivao samo o prvom mestu, a bolje je počela naša selekcija.

Predvođene Tijanom Bošković koja je bila nepogrešiva, „Orlice“ su dominirale i, zahvaljujući odličnom servisu, kontrolisale dešavanja na terenu u prvom setu. Posebno impresivan bio je finiš koji je prelomljen serijom 7:1 za vođstvo u setovima.

Drugi deo igre protekao je u sličnom maniru, naš tim je bio veoma ubedljiv, pa je nakon nešto manje od 50 minuta došao na korak do trijumfa.

Ipak, tada je usledio pad koncentracije i Italijanke su zaigrale mnogo angažovanije – Paola Egonu je maestralno napadala, Brankica Mihajlović nikako nije mogla da probije protivnički blok i „momentum“ je prešao na drugu stranu. Italijanke su izbegle dramu u finišu seta i smanjile na 2-1, da bi u četvrtom bio viđen pravi „rolekoster“.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je ponovo Boškovićeva bila ta koja je donela presudnu ulogu i sada nema neporaženih na Svetskom prvenstvu jer je Italija doživela prvi neuspeh.

Ona je odigrala još jedan neverovatan meč i završila ga sa 29 poena, Milena Rašić je dodala 15, dok se Stefana Veljković zaustavila na 10. Po jedan manje imale su Bjanka Buša i Brankica Mihajlović.

Na drugoj strani dominirala je Paola Egonu sa 28 poena, 15 je upisala Elena Pjetrini, a 10 Kristina Kirikela.

Ostalo je još da saznamo protivnika Srbije u polufinalu, a već je poznato da će taj meč biti na programu u petak u Jokohami.

B92

 

Be the first to comment on "SA PRVOG MESTA U POLUFINALE: Sjajne odbojkašice Srbije nanele prvi poraz Italijankama!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*