DRAMA I POBEDA MORNARA: Vranješ pogađao iz svih pozicija, Partizan ponovo poražen u Baru!

Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz u Jadranskoj ligi. Kao i prošle godine, Mornar je na svom terenu u uzbudljivoj završnici savladao beogradske crno-bele sa 97:94 i upisao prvenac u regionalnom takmičenju.

Cela utakmica ličila je na onaj crtani film o Peri Kojotu i Ptici trkačici. S tim da je Partizan bio Kojot koji je non-stop jurio rezultatski zaostatak, a Barani su poput Ptice trkačice dodavali brzinu više kad god bi počelo da postaje gusto.

Ovo je svakako najslabija takmičarska utakmica koju je Partizan odigrao od početka sezone i videlo se ono što su mnogi stručnjaci videli. Crno-beli imaju mlad i perspektivan tim, a istovremeno nedovoljno iskusan da pobeđuje u kontinuitetu.

Pogotovo je to evidentno kada ne ide igraču kao što je Rade Zagorac koji je se nametnuo kao prirodni lider ove ekipe. Na drugoj strani, kod Mornara su blistali Bronson Kenig i Nemanja Vranješ koji su rešetali trojkama sa svih strana. Vranješ je ubacio 26 poena uz pet trojki bez promašaja, Kenig je imao 23, koliko je ubacio iGagić za Partizan.

U najvećem delu utakmice Barani su imali dvocifrenu prednost, ali je „mirisalo“ u pojedinim trenucima da bi Partizan mogao da se vrati u meč. I to se i desilo u poslednjih šest minuta kada je do tada jedan od slabijih aktera, Đorđe Gagić, „eksplodirao“ i odigrao napadački maestralno.

Prišao je Partizan na 81:79 na dva i po minuta pre kraja, ali je onda Vranješ trojkom sa devet metara otvorio vrata pobede domaćinu. Nedugo zatim na isti način je, činilo se, potvrdio uspeh domaćina. Ipak, agresivnom odbranom i trojkom Pejdža crno-beli su 25 sekundi pre kraja prišli na minus jedan. Ipak, i tada je Vranješ pokazao da voli da igra ovakve mečeve i nije mu zadrhtala ruka sa penala.

Sledeći, još ozbiljniji ispit koji čeka košarkaše Partizana je gostovanje kod Valensiji u utakmici trećeg kola Evrokupa. Ovaj okršaj na programu je u sredu.

Samo je u prvom napadu Partizan uspeo da postigne koš i dođe do vođstva, a sve posle toga u prvom poluvremena bilo je očajno. Odbrana crno-belih praktično da nije postojala, a Mornar je u prvih 20 minuta ubacio sedam trojki iz 14 pokušaja.

Kao i uvek, protiv Partizana je Nemanja Vraneš bio raspoložen za igru, a ogromne probleme kako u odbrani, tako i u napadu crno-belima je zadavao njihov bivši član Uroš Luković. Sa nekoliko „banana“ u uvodnoj četvrtini oterao je od koša protivničke igrače.

Sa druge strane, Đorđe Gagić bio je u potpunom kontraritmu, promašio je nekoliko zicera, a uspeo je i da, nesmotreno naravno, kapitenu svoje ekipe Novici Veličkoviću razbije arkadu.

U završnici uvodne četvrtine Mornar je vezao tri trojke i relatuivno lako došao do dvocifrene prednosti (25:14). U nastavku utakmice razigrali su se Bronson Kenig i Strahinja Mićović, pa je domaća ekipa otišla na ogromnih plus 18 (58:40) i Partizanu je počelo da gori pod nogama. I taj požar nije se ugasio do kraja utakmice.

Mozzartsport

Be the first to comment on "DRAMA I POBEDA MORNARA: Vranješ pogađao iz svih pozicija, Partizan ponovo poražen u Baru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*