SA POLA SNAGE: Zvezda ubedljiva protiv Krke za treću pobedu u ABA ligi!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku sa 80:66 u prvom meču trećeg kola ABA lige.

Izabranici Milana Tomića ostali su neporaženi u regionalnom takmičenju, dok je ekipa iz Novog Mesta doživela drugi neuspeh.

Šampion Srbije u narednom kolu dočekuje Igokeu, odnosno Krka tim Partizana.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 13 poena, dok su dvocifreni još bili Ristić 10 poena, šest skokova i Reglend 10 poena i četiri asistencije.

Goste je predvodio Marineli sa 15 poena i sedam asistencija, Jure Lalić je postigao 10, kao i Miha Lapornik, koji je imao i četiri izgubljene lopte.

Krka je dobra započela utakmicu, vodila je sa 8:7, ali je tada usledila velika serija beogradskog kluba. Zvezda je gotovo sve pogađala i prvu četvrtinu rešila je rezultatom 29:17.

Tokom druge deonice nismo gledali lepršavu košarku, a gosti su uspeli da odole napadima Zvezde i da sam -14 odu na pauzu od petnaestominutnu pauzu.

Treću četvrtinu gosti iz Novog Mesta odigrali su mnogo bolje i u jednom trenutku uspeli su da smanji zaostatak na jednocifren. Međutim, ulaskom Dušana Ristića crveno-beli dobili su neku novu energiju i on je jedan od najzaslužnijih za pobedu.

Ristić je igrao odličnom na kraju treće i tokom kompletne četvrte četvrtine, a na kraju je meč završio sa 10 poena, šest skokova, jednom asistencijom i blokadom. Zvezda je upisala treću pobedu i ostala na vrhu ABA lige.

B92

Be the first to comment on "SA POLA SNAGE: Zvezda ubedljiva protiv Krke za treću pobedu u ABA ligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*