SKANDAL NA POMOLU: Zvezdin čelnik pokušao da uplati pet miliona evra na debakl u Parizu!

UEFA je obavestila francuske vlasti o neregularnim radnjama na meču između PSŽ-a i Crvene zvezde, a razlog je pokušaj klađenja jednog od Zvezdinih čelnika.

PSŽ je deklasirao Zvezdu na „Parku prinčeva“ u drugom kolu Lige šampiona sa 6:1, a pre meča mnogi su očekivali baš ovakav ishod.

Ugledni francuski portal „L’Ekip“ tvrdi da je neko od funkcionera Crvene zvezde pred meč pokušao da uplati čak 5.000.000 evra na pobedu Parižana od barem pet golova razlike protiv srpskog prvaka, a da je UEFA to saznala i obavestila nadležne u Francuskoj.

Kako navodi L’Ekip, doušnik koji je obavestio predsednika UEFA Aleksandera Čeferina je veoma pouzdan, a neimenovani „visoki čelnik“ iz redova crveno-belih je planirao da profitira sa ogromnom uplatom preko više kladioničarskih izvora.

Zarada ovog funkcionera bila bi više desetina miliona evra, ali kako se navodi do transakcija nije došlo.

Francuzi pišu i da je taj funkcioner pokušao da izvrši pritisak da trener Vladan Milojević „promeša“ najbolji sastav, kako bi osigurao svoj dobitak. Podsećamo, od prvotimaca u Beogradu pret put u Pariz ostao je Ričmond Boaći, dok su se u startnih jedanaest od onih koji nisu apsolutno „zakucani“ u prvoj postavi našli samo Goran Čaušić i Veljko Simić.

Kako dodatno navodi francuski portal neimenovani zvaničnik crveno-belih se sastao sa predsednikom PSŽ-a Naserom Al-Kelafijem, ali da francuska policija na tom sastanku nije saznala ništa što bi direktno okrivilo nijednog od čelnika.

Istraga je, ipak, zvanično otvorena, a istražni organi tužilaštva u Parizu će joj posvetiti maksimalnu pažnju.

Pre same utakmice, nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na meč Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, ali uFrancuskoj ipak nisu primetili nekakve čudne kladioničarske šablone.

B92

 

Be the first to comment on "SKANDAL NA POMOLU: Zvezdin čelnik pokušao da uplati pet miliona evra na debakl u Parizu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*