DRAMA SA SREĆNIM ZAVRŠETKOM: Reglend vezao pet poena i doneo veliku pobedu Zvezdi protiv Monaka!

FOTO: KK Crvena zvezda

Crveno-bela formula je prošla kroz Monako kao nekada ferari sa Mihaelom Šumaherom za volanom – i kada nije vozio najbolje, prošao bi prvi kroz cilj. Crvena zvezda je zabeležila novu pobedu, iako se propisno mučila sa šikanama i odbranom Monaka, i tako zadržala maksimalan učinak pod Milanom Tomićem – 66:63 (17:6, 12:18, 8:20, 29:19). U trećoj deonici se činilo da Zvezda ide ka porazu, ali je u poslednjoj četvrtini uspela da dođe do preokreta posle velike borbe. U foto-finišu. Presudila je trojka Džoa Reglanda!

Kada je Zvezda ovo dobila… Zaista nije blistala večeras. Ali je pokazala da ima pobednički mentalitet! To je veoma važno!

Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla s manjkom od sedam poena, ali je trojkom Perperoglua i košem Reglanda Zvezda ušla u egal. Igralo se potom poen za poen, Zvezda se mučila sa slobodnim bacanjima, ali je u poslednjih minut ušla s dva poena prednosti posle penala Cirbesa. Potom je Regland dao trojku na 37 sekundi pre kraja, Cirbes je onda ukrao loptu i najavio pobedu.

Lud meč! I vrlo čudan meč.

Utakmica je počela tvrdo. Lazić je promašio dva šuta za tri poena, Kikanović isto samo ispod koša, a Monako je imao jasnu ideju da napadne crveno-bele kroz reket. To je počelo da funkcioniše preko Kikanovića koji je otvorio meč s četiri poena. Zvezda nije dala koš punih pet minuta na startu duela, a onda je Faje dao trojku preko ruke. Da se razbije led.

Zbog problema sa statistikom i zapisničkim stolom u Monaku, na sajtu Evrokupa nemamo informacije o broju datih poena kod igrača dva tima. Monako je podbacio u organizaciji ovog duela. No, najvažniji je konačan rezultat.

Bilo je primetno da Monako igra snažniju odbranu od Budućnosti i da Zvezda teže daje koševe nego u Podgorici.

Ipak, Zvezda je pred kraj prve četvrtine otključala bravu, pogodila trojke preko Berona, istrčala i kontre, zakucao je Simanić i to je bio nagoveštaj bolje igre crveno-belih. Sa trojkom Perperoglua Zvezda je dobila prvu četvrtinu sa 17:6. Broj primljenih poena pokazuje kakvu su Beograđani igrali odbranu. I sve poene za domaćina u tom momentu dao je upravo Kikanović.

U prvom poluvremenu se igralo baš tvrdo, svaki koš je bio zlata vredan. Tome svedoči i rezultat na poluvremenu – 29:24 za Zvezdu. Najviše je tome doprineo Bili Beron šutem spolja, solidan je bio i Filip Čović, dok su Dušan Ristić i Džo Regland bili van ritma, kao i Majk Cirbes i Branko Lazić.

Utakmicu su obeležili i prekidi zbog problema za zapisničkim stolom, što je malo uticalo na tempo utakmice. Posebno jedan veliki prekid na početku drugog poluvremena na kom je Zvezda delovala malo uspavano.

I baš je to iskoristio Monako i serijom 10:0 stigao do veće bitne prednosti posle trojke Utare. Milan Tomić je morao da reaguje tajm-autom. Nekako, ništa nije bilo kako je zahtevao, kao da su se njegovi momci ispucali u Podgorici i sada im je nedostajalo municije. Bilo je tu promašenih slobodnih bacanja, dopuštenih skokova u napadu protivnika, dosta mučenja kakvo nismo od Zvezde videli ove sezone.

Monako je imao sedam poena prednosti na ulasku u poslednju četvrtinu. Zvezda je to uspela da nadoknadi za dva minuta i da uđe u neizvesnu završnicu… Tamo je proradio Regland i Zvezda je ponovo došla do celog plena! Kakva utakmica… Koja je trajala dva sata i 15 minuta.

Zvezda je prva na tabeli Grupe A sa dve pobede. Naredni meč crveno-beli igraju protiv Andore u Pioniru…

Mozzartsport

Be the first to comment on "DRAMA SA SREĆNIM ZAVRŠETKOM: Reglend vezao pet poena i doneo veliku pobedu Zvezdi protiv Monaka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*