BOLjE SAD, NEGO KASNIJE: Odbojkašice Srbije doživele prvi poraz na SP!

Odbojkašice Srbije doživele su prvi poraz na Svetskom prvenstvu, pošto su izgubile od domaćina Japana posle četiri seta.

Japanke su još jednom potvrdile da njihov stil ne odgovara Srpkinjama i na kraju slavile sa 15:25, 25:23, 25:23, 25:23.

„Orlice“ su već obezbedile plasman na „Fajnal 6“ u Nagoji, ali još nisu potvrdile prvo mesto u drugoj fazi takmičenja, iako su odlično otvorile i ovaj duel.

Odigrale su maestralno, imale u tom delu 14 poena prednosti, ali se odlučujućim ispostavilo opuštanje u finišu, kada su se Japanke razigrale i polako ih uvukle u svoj ritam.

Sredinom drugog dela „momentum“ je prošao na stranu domaćina, one su hvatale gotovo sve lopte u odbrani i koristile loš prijem našeg tima. Usledio je veliki pad koncentracije, gubitak drugog, pa na isti način i trećeg seta.

Simptomatično je to da, kada god bi rezultatski prišle, igračice Srbije bi pravile nekarakteristične greške i dozvoljavale rivalkama da se odlepe. Selektor Zoran Terzić se odlučio da promeša karte, Tijana Bošković nije ni ulazila u igru, ali to na kraju nije bila dobra taktika.

Bez obzira na poraz, Srpkinje su i dalje prve u grupi sa 21 bodom, istim kao Holandija i Japan, ali uz bolju poen razliku. U četvrtak protiv Holandije od 9.10 po našem vremenu igraju za prvo mesto grupe.

Što se top 6 faze tiče, po 3 prvoplasirane selekcije iz E i F grupe izboriće plasman u treću rundu takmičenja, koja će biti odigrana u Nagoji.

Pobednici grupa će žrebom biti razdvojeni u dve grupe, a zatim će se žrebati trećeplasirane selekcije. Ukoliko u istoj grupi budu prvoplasirane i trećeplasirane selekcije iz iste grupe u drugoj fazi, drugoplasirane selekcije će automatski biti raspoređene u suprotne grupe.

B92

Be the first to comment on "BOLjE SAD, NEGO KASNIJE: Odbojkašice Srbije doživele prvi poraz na SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*