ZENIT PAO U PAKLU PIONIRA: Sjajni Partizan srušio skupocene Ruse za prvi trijumf u Evrokupu!

Košarkaši Partizana pobedili su Zenit u drugom kolu grupe C Evrokupa sa 89:82.

Apsolutni junak pobede Partizana bio je Rade Zagorac koji je u trećoj četvrtini praktično sam uzdigao svoju ekipu i preokrenuo tok meča.

Ne treba zanemariti ni defanzivne role Bandže Sija i Alekseja Nikolića, ali je Zagorac uz Džoka Lendejla u trećoj četvrtini ukradenim loptama i trojkama doneo poentersku prevagu.

Ovo je posle poraza od Trenta prva pobeda Partizana ove sezone u Evrokupu.

Zagorac je meč završio sa 16 poena, pet skokova, šest asistencija i čak pet ukradenih lopti.

Lendejl je takođe imao 16 poena, a Gagić, Si i Marinković su imali po 12 poena. Na drugoj strani, apsolutno je dominirao Džarod Jutof koji je imao 25 poena (trojke 5/5) i deset skokova. Džejlen Rejnolds je bio dobar sa 16 poena i Fil Skrab sa 14.

 

Rezultat se kretao u „talasima“ i smenjivale su se serije jedne i druge ekipe gde je Zenit bio čvršći na skoku kada treba i bolji u probijanju spoljnih linija Partizana tokom prvog poluvremena.

Partizan je ostavljao prostora na bekovskim i krilnim pozicijama pa su Jutof i Skrab pogađali trojke i bilo je jasno da je tim iz Sankt Peterburga u tim trenucima bolji.

Zenit je od početka meča preuzeo kontrolu u svoje ruke. Izuzev početnog vođstva crno-belih posle poena Vanje Marinkovića, gosti prave seriju deset uzastopnih poena za 10:2.

Partizan je grešio u napadu, olako prepuštao loptu, nekoliko napada je sam probao da iskreira Marinković prodorima, nije prolazilo i delovalo je da će Rusi samo povećati prednost.

Usledili su odgovori Lendejla i Pejdža, Zagorac je ukrao loptu i otišao do obruča, a Partian je odbranom ekspresno uhvatio priključak do polovine prve četvrtine na 10:8.

Truškim i Skrab su nastavili da pogađaju trojke, ali je Đorđe Gagić uneo potrebnu energiju svojoj ekipi. U jednom napadu je otvorio „livadu“ za Nikolića u drugom asistirao Marinkoviću i Partizan je prvu deonicu završio sa poenom zaostatka.

U drugoj četvrtini Marinković trojkom vraća prednost Partizanu prvi put od početnih 2:0 (26:24), ali je usledila furiozna serija Zenita 12:0 i prva dvocifrena prednost 36:26.

Partizan je posle toga uspeo da spusti razliku, ali je Zenit na poluvreme otišao sa plus 7, 36:29. Ono što je crno-belima falilo u prvom poluvremenu, došlo je sa tri ukradene lopte Radeta Zagorca.

Tri kontre Partizana, dve trojke Džoka Lendejla i Zenit je posle četiri minuta treće četvrtine bio u malom „nokdaunu“, a Partizan u prednosti 52:51.

Zagorac je u tim trenucima bio nezaustavljiv, podigao je odbranu svoje ekipe, odatle je krenuo i napad i Partizan je poveo sa 63:55.

Usponi i padovi su se nastavili, Zenit je za samo dva napada trojkom Skraba i prodorom Mekela brzo spustio na 63:60.

Partizan je u poslednju četvrtinu mogao da uđe s prednošću 65:63 da Skrab nije uhvatio ofanzivni skok posle promašenog slobodnog bacanja svog saigrača.

Fauliran je, bio je precizan oba puta i pred poslednjih deset minuta je na semaforu stajalo 65:65.

Partizan je držao egal sve do 37. minuta kada se Si našao u ćošku i pogodio ključnu trojku. Skrab je Mekel su potom promašili spolja, Lendejl je potom iz okreta pogodio horog, Gagić se dobro zagradio pod košem za Partizanovih 85:78 i na nešto manje od dva minuta do kraja meč je praktično bio gotov.

Crno-bele sada ide u goste Valensiji za osam dana.

B92

Be the first to comment on "ZENIT PAO U PAKLU PIONIRA: Sjajni Partizan srušio skupocene Ruse za prvi trijumf u Evrokupu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*