SPEKTAKL U VEGASU: Nurmagomedov uništio Mekgregora, pa napravio haos!

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov istukao je Konora Mekgregora i odbranio naslov prvaka sveta u lakoj kategoriji na UFC229.

Nurmagomedov ostaje neporaženi šampion, ali je svoju pobedu upropastio glupim ispadom po završetku borbe kada je utrčao i potukao se sa publikom.

Borba koja je najavljena kao jedna od najznačajnijih u UFC istoriji bila je kvalitetna, ali je Nurmagomedov opravdao ulogu favorita, dok Mekgregor posle pauze od dve godine nije mogao da parira trenutno boljem od sebe.

U prvoj rundi je Nurmagomedov delovao kao piton koji davi svoju žrtvu pošto su obojica provela nekoliko minuta u poziciji koja je više odgovarala stilu borbe Rusa.

Daleko bolji na parteru, Nurmagomedov je tražio poziciju u kojoj će moći da matira Irca.Tu poziciju je pronašao u drugoj rundi koja je počela munjevitim zamahom Mekgregora u pokušaju da iznenadi protivnika.

Habib se izmakao od levice i odmah uleteo u kontakt, ugrabio priliku i oborio na zemlju Mekgregora. Od tog trenutka do kraja runde isprebijao je Irca razmenom udaraca levom i desnom rukom dok je Mekgregor bio dole zaklonjenog lica.

Konor je u treću rundu ušao s pokušajem da desnom drži protivnika na distanci i brzim napadom levicom stvori prednost. Obojica su bili istrošeni, a Nurmagomedov je pokušavao da poremeti ritam Mekgregora tako što mu je izmicao desnu ruku i napadao ga svojom levom.

Nijedan nije uspeo da do kraja trećeg petominutnog perioda stvori ozbiljnu prednost i više su je iskoristili da se odmore za odlučujuću rundu. U njoj je bolji bio Nurmagomedov, uhvatio je i stegao Mekgregora oko vrata i Irac je morao da preda.

Rusu je ovo 27. pobeda, nema nijedan poraz. Pre meča je rekao da neće biti rukovanja sa Mekgregorom, ali je otišao i dalje od toga.

Odmah po završetku borbe preskočio je ogradu i počeo da se tuče sa nekim iz publike, nastala je opšta tuča i moralo je da reaguje obezbeđenje. U oktagonu su se potom našle i pristalice pobednika pa je i Mekgregor morao da se brani, a stvar se smirila tek posle nekoliko minuta.

B92

Be the first to comment on "SPEKTAKL U VEGASU: Nurmagomedov uništio Mekgregora, pa napravio haos!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*