CRVENO-BELE MUKE: Marin u nadoknadi doneo Zvezdi pobedu u Zemunu!

Crvena zvezda je prebolela brodolom u Parizu i nekako savladala Zemun sa 2:1, nastavila seriju pobeda u Superligi, ali daleko je to od one prepoznatljive igre i ritma na koji su njeni navijači navikli. Moraće Vladan Milojević u nastupajućoj dvonedeljnoj reprezentativnoj pauzi dosta toga da objasni pulenima, posebno onim skupljima koji su došli kasnije, da nije dovoljno samo da se pojave na terenu i da će im se protivnik skloniti.

Istina, Zemun nema izraziti kvalitet što se videlo i danas, ali je u nekoliko navrata opasno zapretio, čak i stigao do prednosti koju su crveno-beli na kraju ipak prestigli. Loše je, posebno u prvih 45 minuta delovala odbrana šampiona, koja deluje i umorno posle iscrpljujućih bitaka u Evropi, pa ne čudi što je Milan Borjan olako matiran posle samo 12. minuta igre. Danas jedan od najboljih u redovima Zemuna Kukuličić prošao je po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, a tamo Nikola Stojković pored uspavanog Degeneka doveo domaćina u vođstvo.

Bio je to šok u jeku inicijative crveno-belih koji su utakmicu započeli sa tandemom Joveljić – Pavkov u špicu. Napadali su gosti u većem delu prvog dela, Zemun se orijentisao na kontre, a prilika za povratak u meč stigla je u 22. minutu nakon prekršaja Vukadinovića nad Jovančićem koji je arbitar Saša Jovanović ocenio kao dovoljan za najstrožu kaznu. Ipak, Lorenco Ebesilio je pogodio samo stativu.

Zvezda je nastavila da dominira, a do izjednačenja je stigla u poslednjim trenucima prvog dela. Posle prodora po desnoj strani i centaršuta Stojkovića lopta se od noge štopera Zemuna Cvetkovića odbila na nogu Joveljiću, a mladom napadaču nije bilo teško da matira golmana Zemuna Marka Miloševića i poravna rezultat na 1:1 pred sam odlazak na odmor.

Prodrmao je Vladan Milojević ekipu na poluvremenu. Samo što je lopta krenula sa centra umesto Joveljića i danas neprimetnog Krstičića na ternu su se našli Kafu i Jovičić što je znatno podiglo nivo igre Zvezde. Ređale su se i u nastavku šanse pred golom domaćina, Marko Marin je imao znatno zapaženiju rolu, ali se domaćin branio i dugo odolevao.

Probao je najpre Pavkov iz dobre pozicije u nastavku, zatim i Kafu, a najbliži pobedonosnom golu crveno-beli su bili u 71. minutu kada je nemački internacionalac Marin pogodio stativu posle udarca sa nekih 18 metara. Sve je Zvezda dala na ofanzivu u završnih 20-ak minuta, i Ričmond Boaći je ušao u igru u 74. minutu, ali rešenja za odbranu Zemuna još dugo nije bilo.

Sve do prvog minuta nadoknade kada se upornost ipak isplatila crveno-belima. Posle serije napada na ivici kaznenog prostora Boaći je primio loptu, spustio je do Marka Marina, a ovaj posle prijema prosledio u mrežu Zemunaca za konačnih 2:1.

Mozzartsport

 

Be the first to comment on "CRVENO-BELE MUKE: Marin u nadoknadi doneo Zvezdi pobedu u Zemunu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*