SJAJAN DERBI NA ČAIRU: Partizan iz ambisa do boda, Mažić oštetio crno-bele u prvom poluvremenu!

Milorad Mažić-Partizan

U derbi meču 10. kola Superlige Radnički i Partizan odigrali su nerešeno 2:2.

Nišlije su vodile sa 2:0, ali su crno-beli u završnici meča preko Nikolića i Miletića stigli do izjednačenja.

Na Čairu je viđena sjajna utakmica dve ekipe, ali i jedna velika greška Milorada Mažića, kada je u prvom poluvremenu propustio da dosudi čist jedanaesterac za Partizan.

U uvodnim trenucima utakmice i domačin i gost su propustili po jednu šansu, Ranđelović je bio neprecizan za Radnički, a Šćekić za Partizan.

Usledio je mirniji period u kome je velika borba vođena na sredini terena. Ipak, u 35. minutu posle sjajnog centaršuta Stojanovića, Haskić koristi očajno pozicioniranje Markovića i glavom matira nemoćnog Stojkovića.

Več u sledećem napadu Partizan propušta tri šanse i biva oštećen za penal. Prvo je Rikardu udarac glavom odbranio golman Ristić, Zakarić je naleteo na loptu i sa samo dva tri metra pogodio stativu. Lopta se odbila do Jankovića koji je šutirao, ona je na putu do gola pogodila Pankova u ruku, ali Mažić nije dosudio penal, pa su crno-beli bili žestoko oštećeni.

Sa rezultatom 1:0 se otišlo na poluvreme.

Partizan je dosta agresivnije ušao u nastavak meča, ali je Radnički u 47. minutu iskoristio ogroman kiks Nemanje G. Miletića. Dobio je povratnu, okliznuo se dva puta, ničiju loptu je pokupio Ranđelović koji metrima iza sebe nije imao nikoga, a kamoli nekog ispred sebe.  Nije bio sebičan, dodao je Stojanoviću koji je pritrčao i Stojković je bio nemoćan, a Radnički je poveo 2:0. Mirković je nakon toga reagovao izmenom, uveo je Nemanju Nikolića umesto Saše Zdjelara i Partizan je morao da krene na sve ili ništa. Kasnije je i indisponirani Miletić izašao, a zamenio ga Urošević.

Partizan je imao loptu u nogama, ali je teško dolazio do prilike. Šćekić je u 74. minutu šutirao dobro sa 20 metara, ali tik pored gola. To je bila naznaka još jačih ataka crno-belih, i samo nekoliko minuta kasnije Beograđani smanjuju rezultat. Urošević je bio uporan i osvojio je jednu ničiju loptu, dodao je do Jankovića, koji sjajno pronalazi Nikolića, a ovaj majstorskim udarcem postiže pogodak.

Mogao je Radnički već u narednom napadu do gola, ali je Mitrovič iz izgledne pozicije šutirao preko gola. Kako često biva, ubrzo je stigla kazna. Pantić je perfektno uposlio Miletića, a ovaj je preciznim udarcem savladao Ristića. Desni bek Partizana je ovaj gol posvetio preminulom Dušanu Todoroviću.

Radnički je pokušao da postigne gol do kraja, a jedan mu je i opravdano poništen, nakon malog ofsajda u kom se našao Mitrović. Pantić je umalo doveo Partizan do velikog preokreta, ali je njegov udarac sa distance fantastično odbranio Rosić. Na drugoj strani na visini zadatka bio je i Stojković, koji je zaustavio Stojanovića i slobodan udarac Stanisavljevića. Na kraju ostalo je 2:2.

Obe ekipe posle deset kola imaju po 21 bod i dele drugo mesto na tabeli Superlige.

https://www.instagram.com/p/BoXIL0LhB2F/

Be the first to comment on "SJAJAN DERBI NA ČAIRU: Partizan iz ambisa do boda, Mažić oštetio crno-bele u prvom poluvremenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*