BRANILAC TROFEJA SLAVIO U LAZAREVCU: Partizan bez većih problema prebrodio Kolubaru!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pobedom nad Kolubarom 2:1 (1:0), u Lazarevcu.

Crno-beli su dominirali tokom većeg dela meča i vodili 2:0 golovima Nemanje Nikolića u 19. i Armina Đerleka u 49.

Delovalo je da će Partizan rutinski privesti meč kraju, ali se tim Zorana Mirkovića opustio u finišu, pa rezervista Stefan Matijević 15 minuta pre kraja smanjuje zaostatak Kolubare.

Međutim, crno-beli nisu dozvolili domaćinu da priredi senzaciju, kontrolisali su ritam u završnici susreta i bez većih problema se plasirali u osminu finala Kupa Srbije.

Prvih 45 minuta je prošlo u aptolutnoj dominaciji Partizana, koji do vođstva stiže u 19. minutu kada je Nikolić iskoristio proigravanje Uroševića sa leve strane i levom nogom loptu prosledio u mrežu.

U nastavku poluvremena Kosović je dobro šutirao sa 20 metara, ali je Tanasković dobro intervenisao. S druge strane, Kolubara je samo jednom zapretila Partizanu, ali je preko gola Partizana šutirao bivši napadač crno-belih Dragan Čadikovski.

Partizan pobedu „overava“ na startu drugog poluvremena. Opet je Urošević prošao po levoj strani i poslao još jedan savršen centaršut, a ovaj put ga je iskoristio Đerlek sa oko 11 metara.

U nastavku susreta je potpuno opao ritam igre, crno-beli su neutralisali igru rivala i trošili vreme, ali su se u samoj završnici previše opustili.

To su motivisani Lazarevčani iskoristili i krunisali pritisak golom rezerviste Matijevića, koji je sa oko 18 metara savladao Kljajića.

Pokušala je Kolubara da izbori bar penale, usledilo je nekoliko dobrih napada, a najbolji je pet minuta pre kraja osujetio Kljajić uhvativši „živu“ loptu nakon šuta iz sredine kaznenog prostora.

Kolubara do kraja nije više imala prilika, Partizan je dva puta bio u polušansi, ali je ostalo 2:1 za crno-bele u Lazarevcu.

B92

Be the first to comment on "BRANILAC TROFEJA SLAVIO U LAZAREVCU: Partizan bez većih problema prebrodio Kolubaru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*