MILOJEVIĆ: Igrači moraju da budu kao specijalci, žao mi je što ne mogu da iskoristim sve strance!

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da uloga favorita u “večitom” derbiju ne postoji.

Milojević je naveo da njegovi fudbaleri moraju da se ponašaju kao “specijalci” jer nema prostora za psihički i fizički zamor.

“Verujte mi, na ovakvim utakmicama nema favorita, to se pokazalo u prošlosti, pokazaće se i u budućnosti. Nemate ni prednost domaćeg terena. Sama reč derbi sasvim dovoljno govori. Da li je neko favorit ili nije, da li je u boljoj formi ili ne, kalkulacije… To ne pije vodu. Utakmica će imati nepredvidiv tok”, rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će u nedelju od 19.00 igrati protiv Partizana u gostima u devetom kolu Super lige Srbije.

“Svi dobro znamo i toliko smo puta pričali o ovakvim događajima. Derbi je sasvim posebna utakmica, bez obzira na to što donosi tri boda, kao i svaka prvenstvena, koje je prioritet. Ima poseban značaj, možda je i najvažnija. Tako je gledamo i tako ćemo se spremati”, kazao je Milojević.

PROČITAJTE JOŠ:  OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Jokanović šokirao izborom novog kluba!

Naveo je da ne želi da istrošenost bude alibi.

“Moramo da budemo naviknuti na sve to. Utakmica sa Napolijem je završena i najbitniji je Partizan. Veoma nam je bitna naredna utakmica, najbitnija u sezoni. Nema prostora da bude psihičkog i fizičkog zamora. Moraju da ignorišu bol, kao specijalci. Ima mnogo utakmica, ali smo se odmorili, videćemo koliko”, dodao je.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, Zvezda ima problema sa povredom Nikole Stojiljkovića, čiji je nastup upitan.

“Kadrovska situacija je sasvim okej, nemamo nekih problema. Imam par dilema oko sastava. Uvek imam dileme. Mnogo faktora uzimam u obzir i videćemo u kom ćemo sastavu izaći”, rekao je trener Zvezde.

On će u prvenstvu moći da koristi samo četiri stranca u protokolu, od šest koliko ih ukupno ima u timu.

“Videćemo za koje ćemo se opredeliti. Propisi su propisi, na moju žalost. Na Kipru, na primer, svi stranci imaju pravo da sede na klupi, svi da su karantinu, da smo zajedno. Voleo bih da to može da bude ovde, ali pravila su pravila. Neki igrač koji nije bio u postavi ili u 18, možda će biti starter, možda neće. To je moja odluka. Neki put možda i ne igraju najbolji, to je jednostavno tako. Drago mi je da moji igrači to shvataju. Imam mnoogo dobrih igrača”, kazao je Milojević.

PROČITAJTE JOŠ:  SVE BLIŽE ODLASKU: Stigla nova ponuda za Partizanovog štopera!

On je dodao da ne razmišlja o statistici i o tome što još nema poraz od Partizana i istakao je da to ništa ne znači i ne daje prednost jer je svaka utakmica za sebe.

Upitan da li može da kaže nešto više od Partizanovom stilu igre i šta je primetio, Milojević je odgovorio: “Ne mogu da vam kažem ništa”.

BETA

Komentari na "MILOJEVIĆ: Igrači moraju da budu kao specijalci, žao mi je što ne mogu da iskoristim sve strance!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*