MIRKOVIĆ: Da zvezde derbija budu igrači, a ne sudije!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana Zoran Mirković rekao je danas da bi voleo da svi akteri utakmice sa Crvenom zvezdom budu dostojni „večitog“ derbija i da ne bi voleo da sudije budu zvezde večeri, već fudbaleri.

– Igraćemo protiv najvećeg rivala i voleo bih da svi mi akteri, igrači, treneri, publika i sudije, budemo dostojni, na nivou te utakmice. Bilo bi pogubno da zvezda večeri bude neko od njih (sudija), a logično je da bude neko od igrača, Partizana ili Zvezde. Svako bi trebalo da radi svoj posao i nadam se da će raditi – rekao je Mirković na konferenciji za novinare.

Partizan će u nedelju od 19.00 na svom stadionu igrati protiv Zvezde u devetom kolu Super lige Srbije.

– Najveća utakmica u srpskom fudbalu, koja budi najveće emocije i drago mi je što ponovo imam priliku, posle igračkih dana, da budem akter na toj utakmici. Svaki derbi je priča za sebe. Možemo da predvidimo mnoge stvari, ali sam tok utakmice… Niko od nas nije toliko vidovit i pametan. Svaki derbi je obilovao agresijom, čvrstom igrom, taktičkim nadmudrivanjem i lepim momentima. Nadam se da će i u ovom derbiju biti slična priča – kazao je Mirković.

Njegova ekipa u „večiti“ derbi ulazi serijom od pet pobeda, ali je Mirković naveo da igra „može i mora“ da bude bolja.

– Imamo kontinutet rezultata u poslednje vreme, ali sama igra može i mora mnogo bolje. Napravili smo dobru uvertiru. Utakmica u nedelju je veliki test za našu ekipu i nadam se da ćemo nastaviti dobro – dodao je trener Partizana.

Pohvalno je govorio o Crvenoj zvezdi.

– Zvezda ima izuzetan tim, učesnik je Lige šampiona, to nije mala stvar. Protiv Napolija su pokazali da su konkurentni u tom društvu. Čvrsti su, disciplinovani, primaju malo golova, a opet su ubojiti u napadu – rekao je Zoran Mirković.

Trener Partizana danas slavi rođendan, a istakao je da bi najlepši poklon bio da mu „igrači daruju pobedu u nedelju“.

– Imali smo dovoljno vremena da se oporavimo od poslednjih utakmica, i mi i oni. Derbi iz igrača izvuče i ono što nema. Tu je i veća doza adrenalina. Mislim da se neće odraziti na kvalitet. Postoji nepisano pravilo da ne pobeđu ekipa koja je u momentu bolja ili favorizovana. Ako tako gledamo, vrlo rado ću ulogu favorita prepustiti Crvenoj zvezdi.

Nije mogao da odgovori koji mu je „večiti“ derbi najbolji iz igračkih dana, uz reči:

– Svaka pobeda u derbiju je nenormalno slatka i draga. Opet, porazi u derbiju su izuzetno gorki i teški.

Partizan će biti bez povređenih Zorana Tošića i Zlatana Šehovića, dok će svi ostali igrači biti na raspolaganju.

Trener crno-belih je naveo da ima jednu dilemu kada je sastav u pitanju, ali je uz osmeh na pitanje da li želi da je otkrije rekao: „Neću“.

BETA

Be the first to comment on "MIRKOVIĆ: Da zvezde derbija budu igrači, a ne sudije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*