SPEKTAKULARNO VEČE U LŠ: Juventus pobedio bez Ronalda, Lion šokirao Siti, Real i Bajern rutinski, Pogba dominirao u Bernu!

Fudbaleri Juventusa pobedili su Valensiju u prvom kolu grupe H sa 2:0 u meču na kom je Kristijano Ronaldo dobio prvi crveni karton u Ligi šampiona.

Lion je šokirao moćni Mančester siti sa 2:1, a Real Madrid je bio bolji od prošlogodišnjeg polufinaliste, ekipe Rome sa 3:0.

Mančester junajted nije dozvolio iznenađenje i savladao je Jang Bojs sa 3:0, a Bajern je pobedio Benfiku sa 2:0, a moskovski CSKA je izvukao remi Viktoriji iz Plzenja 2:2.

Valensija je samo na startu meča imala period kada je držala loptu i Juventus je vrlo brzo počeo da dominira na terenu.

Promašivali su redom zicere Mandžukić i Matuidi, Sami Kedira se propisno obrukao sa pet metara, a činilo se da bi Juve mogao da postane „žrtva“ starog fudbalskog pravila da se takvi promašaji osvete.

Međutim, najjači utisak u prvom delu utakmice i čitavom prvom kolu će biti detalj iz 33. minuta.

U naizgled bezazlenom duelu sa Muriljom u kaznenom prostoru Valensije, Ronaldo je po glavi zakačio igrača Valensije u besu, ali nije izgledalo kao dovoljno za crveni karton.

https://www.instagram.com/p/Bn63b0ABEv3/

Feliks Brih se konsultovao sa sudijom uz gol-aut liniju i poslao Ronalda u svlačionicu. Juventus je uprkos igraču manje bio bolji tim i pvoeo je golom iz penala u 45. minutu nakon faula Pareha.

Pjanić je bio siguran, a bio je i na startu drugog dela igre u 51. minutu kada je penal skrivio Muriljo i Juventus je upisao prve bodove. Valensija je do kraja u 95. minutu imala penal koji je promašio Dani Pareho.

Veliku pobedu ostvario je i Lion koji je savladao sa 2:1 jednog od favorita za osvajanje takmičenja, Mančester siti. Lion je već do poluvremena vodio 2:0 golovima Kornea i Fekira iz 26, odnosno 43. minuta.

Korne je iskoristio veliku grešku Fabijana Delfa i odličan centaršut Fekira. Delf je promašio loptu posle centaršuta, prihvatio je Korne i po zemlji pogodio ugao gola Edersona.

Fekir je u finišu prvog poluvremena pošao u polukontru posle oduzete lopte na sredini terena i sa dvadesetak metara šutirao efektno za 2:0.

Mančester siti smanjuje u 67. minutu kada je Liroj Sane odlično prošao po boku i ubacio loptu za Bernarda Silvu. Imao je nakon toga i Serhio Aguero dobar prodor i šut u 74. i 90. minutu, Siti je povećavao pritisak do samog kraja, ali je Antoni Loper branio, a Lion se odbranio i pobedio.

Real Madrid je rutinski izašao na kraj sa Romom. Prošlosezonski osvajač Lige šampiona je sa tri gola ispratio polufinalistu kući.

Isko je „probio led“ u 45. minutu maestralnim slobodnjakom, Bejl je duplirao prednost isto takvom kontrom u 58. minutu, a onda je Marijano Dijas u drugom minutu nadoknade „ubio pauka“ u mreži Olsena i postavio konačan rezultat.

Za rimski tim je ceo meč odigrao Aleksandar Kolarov, kapiten Srbije.

B92

 

Be the first to comment on "SPEKTAKULARNO VEČE U LŠ: Juventus pobedio bez Ronalda, Lion šokirao Siti, Real i Bajern rutinski, Pogba dominirao u Bernu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*