NOVI MINIMALAC CRNO-BELIH: Janković doneo Partizanu važna tri boda pred večiti derbi!

Fudbaleri Partizana savladali su Rad sa 1:0 u zaostaloj utakmici  5. kola Superlige.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Marko Janković u 49. minutu na asistenciju Nikolića.

Rad je od 64. minuta igrao i sa igračem manje, jer je Mladenović dobio drugi žuti karton posle starta nad Jankovićem, pa automatski i crveni. Partizan ponovo nije odigrao na visokom nivou, ali je bez većih problema uspeo da upiše novi trijumf i tako da u dobrom raspoloženju dočeka Zvezdu u nedelju u Humskoj.

Crno-beli nisu blistali u prvom poluvremenu. U većem delu prvog dela igre Partizan je imao posed lopte, ali ga nije koristio da stovi izglednije prilike. Rad se na početku meča mučio da pređe i polovinu terena, pa malobrojni gledaoci u Humskoj nisu imali priliku da uživaju u dobroj fudbalskoj predstavi. Ipak, u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena, oba tima su propustila nekoliko izglednih šansi.

Rad je dva puta pokušao preko mladenovića da ugrozi gol Partizana, odličnu priliku imao je i Mihajlović, međutim, u svim situacijama golman Vladimir Stojković je bio skoncentrisan i siguran.

Partizan je do gola pokušao prvo preko Zakarića, kasnije je i Rikardo tukao glaom, ali pravo u golmana Rada, da bi na kraju poluvremena Valijente promašio ceo fudbal pred golom. Na poluvreme se oitšlo rezultatom 0:0.

Partizan odmah na startu drugog preko Jankovića stiže do prednosti, posle lepog dodavanja Nemanje Nikolića. Crno-beli su zaigrali dosta bolje i nastavili su sa atacima. Mogao je domaćin do novog gola, ali je Rikardo u dve izgledne situacije bio previše sebičan, pa su prilike otišle u nepovrat. Rad je u 64. minutu ostao bez Mladenovića koji je zbog preoštrog starta dobio drugi žuti karton. U narednoj akciji, Partizan pogađa prečku posle sjajnog šuta Danila Pantića.

Do kraja utakmice crno-bei su imali još nekoliko poluprilika, ali nisu stigli do drugog gola, pa su upisali novu pobedu od 1:0. Čak petu ove sezone.

Ovim trijumfom Partizan je stigao do drugog mesta sa 19 bodova, dva manje i meč više u odnosu na Crvenu zvezdu.

Upravo će crveno-beli biti sledeći rival Partizana u nedelju sa početkom od 19 časova na stadionu u Humskoj.

Be the first to comment on "NOVI MINIMALAC CRNO-BELIH: Janković doneo Partizanu važna tri boda pred večiti derbi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*