NjUJORK TAJMS PISAO O CRVENO-BELIMA: Zvezda podseća da istorija ne kreće od 1992. godine!

Vladan Lukić Marakana

Jedan od najuglednijih svetskih listova „Njujork Tajms“, na dan povratka Crvene zvezde u Ligu šampiona, posvetio je veliki tekst šampionu Evrope iz 1991. godine.
Novinar Rori Smit kaže da je Zvezdin povratak u elitu posle 26 godina eho kako su nekad postojala vremena kada fudbalski tereni nisu bili različiti, kada su u borbi za najvažniji trofej učestvovali samo šampioni zemalja, a ne najbogatiji klubovi iz Engleske, Španije ili Italije.

– Trijumf Crvene zvezde pre 27 godina pripada nekom drugom svetu. Ta pobeda predstavlja nešto sasvim drugačije – to je poslednji put da je tim iz istočne Evrope bio u mogućnosti da se bori sa gigantima sa zapada. Samo je Dinamo Kijev 1999. godine došao do polufinala Lige šampiona. U retrospektivi, 1991. godina nije bila samo kraj za jedan klub ili državu, već za pola kontinenta – navodi se u tekstu.

Ipak, zaključuje se da Zvezdi pripada mesto u Ligi šampiona ove sezone, čak i ako se ispostavi da će njeno učešće biti „minijaturno“.

– Zvezdino učešće neće biti samo da popuni broj klubova, da bude prepreka, već će poslužiti kao uspomena, podsetnik, onoga što je izgubljeno – navodi novinar Njujork Tajmsa.

https://www.instagram.com/p/Bn3Kv9tDwMG/?taken-by=sportextrasrb

Tanjug

Be the first to comment on "NjUJORK TAJMS PISAO O CRVENO-BELIMA: Zvezda podseća da istorija ne kreće od 1992. godine!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*