DEL POTRO: Federeru se divim, ali sam izgubio strah i poštovanje prema njemu!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro rekao je u intervjuu za magazin GQ da posle Indijan Velsa ove godine Rodžera Federera ne gleda istim očima kao ranije.

Del Potro i Federer su odigrali napeto finale u IV, Rodžer je tokom meča negodovao i bio nervozan, pa se i raspravljao sa glavnim sudijom Fergusom Marfijem.

Argentinac je na kraju posle tri napeta seta uspeo da pobedi 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2) i okončao niz pobeda Švajcarca.

„Izgubio sam poštovanje i strah koji sam imao prema Federeru. Divim mu se zaista mnogo, ali posle tog trećeg seta sam pomislio – pa mi smo isti! Obojica se borimo za isti trofej. A ja sam tada igrao vrlo dobro i rekao sebi ‘ovo je možda jedina šansa da osvojim’ titulu poput ove“, rekao je Delpo.

Ni on tokom meča nije bio potpuno smiren, na sve se tokom meča zvižducima uključivala i publika pa je tenzija bila konstantna.

„Promenio sam pristup u glavi. Kada je bio besan na sudiju, rekao sam sebi – okej, sada je vreme da igraš na istom nivou kao on. Posle tog seta sam mnogo bolje igrao od njega i osvojio trofej“, dodaje Del Potro.

On se prisetio i perioda iz 2010. kada je zbog povrede zgloba izgubio čitavu godinu. Povrede su ga pratile i kasnije tokom karijere u kojoj nije ostvario puni potencijal.

„Dva meseca ništa nisam radio, bio sam depresivan. To su bili užasnio dani. Nisam mogao da pomeram zglob ni da trčim. Samo bih se probudio i gledao sat na telefonu“, priznaje „Div iz Tandila“.

B92

Be the first to comment on "DEL POTRO: Federeru se divim, ali sam izgubio strah i poštovanje prema njemu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*