TERZIĆ: Velika je razlika između Zvezde i Partizana, Boaći plaćen 2.500.000 evra, cilj je da prođemo grupu LŠ!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvenu zvezdu u utorak očekuje start Lige šampiona.

Crveno-beli od 21 čas na stadionu Rajko Mitić dočekuju ekipu Napolija.

Zvezdan Terzić se u velikom intervjuu za Sportski žurnal dotakao početka Lige šampiona, ali i nekih drugih važnih tema za crveno-bele.

– Velika je razlika između Zvezde i Partizana. Da se ne uvrede ljudi iz Partizana… Euforija kada su oni ulazili u Ligu šampiona i ova naša ne može da se poredi. Sada se tresu i Beograd i Srbija. Koliko smo mogli da prodamo uplaznica? Možda 300.000, možda 500.000, ko zna. Niko nije pitao za cenu, rekao je Terzić.

Cilj crveno-belih je prolazak grupne faze Lige šampiona.

– Sanjamo da prođemo grupu! I uradićemo sve da uspemo. Zvuči previše optimistično, možda i ludo, ali imamo pravo da sanjamo. Zato smo i napravili ovakav tim. Jeste, Napoli je mnogo moćniji od Zvezde, ali ne pobeđuje uvek bolji. Čeka ih težak posao, kaže Terzić.

Prvi operativac crveno-belih dotakao se i stadiona Rajko Mitić.

– Terza neće da ruši, nego da gradi! To je suština. Ovaj stadion, naslonjen na četiri brda, u rupi, prevaziđen je. Moderni objekti žive 365 dana u godini, a nama su istočna, severna i južna tribina mrtve kad nema utakmica. Izabraćemo dva idejna rešenja, jedno bez atletske staze. Ne bismo mi nigde žurili, samo naglas komentarišem šta se dešava u Evropi. Neću ja da donosim odluku, nego skupština kluba. Moramo da pratimo trendove, da prepiše ono što je dobro. Ropbovati tradiciji smešno je i konzervativno. Trebalo bi iskoristiti lokaciju, podići komfor i komercijalizovati. Pa vi kod nas iz centralne lože gledate utakmicu sa 150 metara, ne vide se igrači… To nije lože. Mora da se menja. Svlačionice su 300 metara od terena… To je van pameti i velika primedba UEFA. Uvek je jeftinije rušiti pa graditi, nego krpiti i šminkati.

Ričmond Boaći se ovog leta ponovo vratio u Zvezdu, a Terzić kaže da je njegov transfer bio veći nego što se pisalo u medijima.

– Ričmond Boaći će biti plaćen 2.500.000 evra! Loše je prenesena vest da će nas koštati 1.500.000. Imamo tri rate po 833.000, do septembra 2020. Čaušić je 500.000 i još toliko iduće godine. Marin nas je koštao 750.000, rekao je Terzić.

Prema rečima Zvezdana Terzića Zvezda svojim igračima više ne duguje ni dinara.

– Dug je takve strukture da ne otežava poslovanje, to je suština. Najviše se duguju bankama. Svi igrači su isplaćeni do poslednjeg dinara, kupuju nekretnine od premija… Prvi put u poslednjih 16 godina fudbalerima se ne duguje nijedan dinar! Zaposlenima su podeljene plate. I bivšim fudbalerima je sve izmireno, takođe i klubovima. Sada mirno čekamo UEFA monitoring 30. septembra.

Be the first to comment on "TERZIĆ: Velika je razlika između Zvezde i Partizana, Boaći plaćen 2.500.000 evra, cilj je da prođemo grupu LŠ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*