SILNI ORLOVI BOLjI OD KENGURA: Odbojkaši Srbije sjajnom igrom srušili Australiju!

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Australijom u četiri seta (25:20, 21:25, 25:17, 25:19), u četvrtom kolu Svetskog prvenstva.

Izabranici Nikole Grbića ostvarili su treću pobedu zaredom, dok su „Kenguri“ pretrpeli treći neuspeh.

Srbija se u narednom kolu za dva dana sastaje sa Rusijom.

„Orlovi“ su odigrali verovatno i najbolju meč na SP u Italiji i Bugarskoj. Oscilacija u igri je bilo, ali dosta manje nego protiv Tunisa u prethodnom kolu.

Imala je Srbija dosta grešaka iz servisa, međutim trudili su se da budu agresivni i otud toliko promašenih udaraca. Srbija se nalazi na drugom mestu sa skorom 3/1.

Odbojkaši su meč započeli malo uspavano i to je lako moglo da se vidi na semaforu (3:6 i 5:7). Međutim, ubrzo su se naši probudili i preuzeli kontrolu nad setom. Presudan deo prvog perioda igre bio je kraj kada su naši uspeli da se odlepe i dobiju set sa 25:20.

„Orlovi“ su veoma koncetrisano ušli u drugi set i već na prvom tehničkom tajm-autu imali su dva poena prednosti (8:6). Nije uspela Srbija da poveća prednost, ali je konstantno vodila. Ipak, Australija je u završnici zaigrala bolje i zasluženo izjednačila, 21:25.

Izgubljen set nije demoralisao naš sastav, već su izabranici Nikole Grbića zaigrali mnogo bolje. U trećem i četvrtom setu nije im bilo ravnih i „Kenguri“ nisu imali čemu da se nadaju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Srećko Lisinac – 18, Nemanja Petrić dodao je 14, a jedan manje Aleksandar Atanasijević.

Srbija i vodeće SAD imaju po 10 bodova na čelu grupe, četiri više od Rusije koja ima meč manje. Srpski odbojkaši u ponedeljak odmaraju, a onda u utorak od 20.30 igraju jako važan meč sa Rusijom zbog prenošenja bodova.

B92

Be the first to comment on "SILNI ORLOVI BOLjI OD KENGURA: Odbojkaši Srbije sjajnom igrom srušili Australiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*