SA POLA SNAGE: Košarkaši Srbije deklasirali Estoniju i napravili veliki korak ka plasmanu na SP!

Košarkaši Srbije pobedili su Estoniju sa 91:65 u drugoj utakmici, druge faze kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine.

Srbija je pred svojom publikom u dvorani „Aleksandar Nikolić“ ostvarila bitnu pobedu i sa skorom 5-3 se učvrstila na trećem mestu grupe L u kojoj su ispred naše selekcije Nemačka i Grčka.

Posle dva poraza od Nemačke iz prve faze i jednog sada od Grčke tim Saše Đorđevića ima skor 4-3, pa su ispred Nemci (8-0) i Grci (8-0).

Najefikasniji u srpskom timu je bio Nemanja Bjelica sa 14 poena, 11 je ubacio Vladimir Lučić, a Miroslav Raduljica 10 poena. Na drugoj strani su se istakli Indrek Kajupank sa 17, Maik-Kalev Kocar sa 12 i Sander Rajeste sa 12.

Ono što na Kritu u porazu od Grčke 80:73 pre tri dana „Orlovima“ nije štimalo, sada je bilo daleko bolje. Odbrana je posle pretnji Estonaca na startu meča proradila bolje i već od kraja prve četvrtine, sve je dolazilo na svoje mesto.

„Orlovi“ su pojačani nekolicinom NBA i evroligaških igrača posle dve promašene trojke u prvom minutu utakmice „zapretili“ da će izgledati slično kao protiv Grčke.

Bogdanović je ubrzo pogodio trojku za 3:0, ali su Estonci zahvaljujući lošoj odbrani Srbije brzo preokrenuli na 5:3.

Za Indreka Kajupanka na levoj strani terena nije bilo rešenja, pogađao je kako je hteo i održavao Estoniju u igri tokom prve deonice. Od prvih 16 poena Estonije, Kajupank je ubacio 11.

Međutim, naši igrači su polako počeli da napadački prave razliku u reketu, a bekovi i krila da „zatežu“ na spoljnim pozicijama pa je Srbija do kraja prve četvrtine posle polu-horoga Raduljica vodila 22:16.

Drugu naši momci otvaraju poenima Nedovića sa linije penala, igri Estonije se priključio i Maik Kalev Kocar, ali je Srbija povećavala razliku i do poluvremena doša na +16.

Serijom 6:0 otvoreno je durgo poluvreme, Kajupank i Kocar više nisu mogli da pogode ništa, Milosavljević i Bjelica su pogađali trojke, a bolji protok lopte i čvršća odbrana su već posle tri minuta treće deonice doneli +25 Srbiji.

Nakon asistencije Micića i trojke Lučića „Orlovi“ su imali i celih +31 na 66:35, a kvalitet košarke i agresivnost na obe strane parketa su bili na vrlo visokom nivou.

U finišu treće deonice se pomalo igralo i kao na basketu pa je Micić išao na prodore, dodavao, a ostali igrali „ekstra pas“ ili završavali na obruču.

Srbija je tako sa 74:40 ušla u poslednju četvrtinu i sve što je trebalo da uradi je da privede meč kraju.

Izabranici Aleksandra Đorđevića do kraja nisu popuštali u odbrani, Kajupank i Rajeste su trojkama uspevali tek da održavaju zaostatak na oko trideset poena.

B92

Be the first to comment on "SA POLA SNAGE: Košarkaši Srbije deklasirali Estoniju i napravili veliki korak ka plasmanu na SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*