KRENUO DA REŠETA I PO SERIJI A: Ronaldo sa dva gola doneo pobedu Juventusu protiv sjajnog Sasuola!

Pobeda i prvi golovi Kristijana Ronalda u dresu Juventusa! Za navijače italijanskog šampiona, idealno nedeljno popodne…

Dugo je Sasuolo mučio šampiona Italije na njegovoj Areni u Torinu, ali nije izdržao do kraja. Juventus je zahvaljujući Ronaldu u drugom poluvremenu slomio otpor Neroverda i na kraju slavio sa 2:1.

S obzirom na snagu Juventusa u Seriji A, bitnije od bodova je da je u četvrtoj utakmici od dolaska iz Real Madrida konačno proradio Kristijano Ronaldo. Portugalac nije navikao na ovakve golgeterske postove, ali se Italija ispostavila kao daleko tvrđi teren od Španije za zvanično najbolje igrača sveta.

Ono što nije uspeo protiv Kjeva, Lacija i Parme, Ronaldo je konačno uspeo posle 320 minuta golgeterske pauze u drugom poluvremenu protiv Sasuola. Do tada su se gosti iz Ređo Emilije odlično branili i zadavali muke Bjankonerima. Imao je Juventus neke solidne pokušaje u prvom poluvremenu, ali se Sasuolo organizovano branio i nervirao velikog favorita. Uostalom, najbolja Juventusova šansa je bila ona kada Lirola umalo nije postigao autogol.

A onda žestok pritisak Stare dame u drugom poluvremenu koji je urodio plodom u 50. minutu. Posle prekida… Bonući je bio najviši u skoku i produžio je loptu na drugu stativu gde je Ferari očajno intervenisao i omogućio Ronaldu da upiše prvenac sa pola metra.

https://www.instagram.com/p/BnykI_yBJYG/?taken-by=sportextrasrb

A gde je prvi, tu je i drugi! Posle samo 15 minuta, Ronaldo je postigao i drugi gol. Sevnula je kontra Bjankonera, Emre Džan je proigrao Portugalca koji je zagetao levicu i neodbranjivo šutirao u dalji ugao za opšte oduševljenje Juventina. Na kraju je Bubakar u nadoknadi vremena postigao počasni gol za Sasuolo i ublažio poraz svog tima.

Mogao je Ronaldo do kraja da postigne i het-trik, ali nije imao sreće. Promašio je neke ozbiljne zicere. Ali, i ovo je dovoljno. Počeo je pogađa u Italiji, ekipa pobeđuje i ima stopostotan učinak na startu. Sve ide ka sedmom Skudetu…

U senci Ronalda i Juventusa, ostaje rađanje još jedne mlade zvezde Serije A! Apsolutno otkriće početka sezone u italijanskom šampionatu je Kšištof Pjatek (21)! Maldi poljski napadač je letos stigao na Marasi kao nepoznat igrač za 4.000.000 evra iz Krakovije. I u neverovatnom stilu rešeta mreže! Od dolaska u Đenovu, Pjatek je na četiri meča (prvenstvo i kup) dao osam golova! Od ukupno 10 koliko ih je Đenova postigla…

Neki ga već porede sa Levandovskim, neki sa nekadašnjim miljenikom Đenovinih navijača Dijegom Militom, a šuška se da su se već alarmirali i Barselonini skauti… Pjatek tuče iz svih pozicija, pogađa desnom, levom, glavom.. Dovoljno je mu samo malo prostora i vremena da nanese štetu rivala. Đenova je opet ubola zlatnu koku! danas je postigao odličan gol u 69. minutu za minimalnu pobedu nad Bolonjom i potpuno je zaludeo navijače Grifona.

Udineze i Torino su podelili plen – 1:1. Zebre su povele lepim golom De Paula posle kontre, ali je novajlija Meite neodbranjivim šutem sa 20 metara doneo bod Bikovima.

Mozzartsport

Be the first to comment on "KRENUO DA REŠETA I PO SERIJI A: Ronaldo sa dva gola doneo pobedu Juventusu protiv sjajnog Sasuola!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*