VAŽAN TRIJUMF ORLOVA: Odbojkaši Srbije posle preokreta srušili Tunis!

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Tunis u trećem kolu Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj sa 3-1 (20:25, 25:20, 25:21, 25:20).

Srbija je time ostvarila drugu pobedu, posle jedne nad Kamerunom, ali i poraza od SAD.

„Orlovi“ su jako sporo započeli duel i nisu se oporavili od lošeg starta i samim tim izgubili prvi set igre, ali sredinom drugog seta zaigrali znatno bolje.

Srbija se dosta mučila na prijemu, a nekim jako besmislenim greškama vraćala je Tunis u meč kada bi dolazila do vođstva.

Meč su započeli Kostić, Katić i Krsmanović, ali oni se nisu zadržali na terenu više od jednog i po seta, kada je selektor Nikola Grbić vratio najbolje na teren i Srbija je zaigrala mnogo bolje.

Luburić je jedini počeo meč i igrao ga do samog kraja, maltene bez napuštanja terena, ali je jako loše grešio i loše igrao, međutim zaradio veliki broj poena za svoju ekipu.

„Orlovi“ su tek sredinom trećeg seta zaigrali dobro i rešili ga u svoju korist, a tu igru preneli u četvrtu deonicu meča. Ipak, novim greškama, pre svega lošim prijemom, ponovo su vratili Tunišane u meč.

Srbija je ipak krajem četvrtog seta „prelomila“ Tunis i uz nekoliko odličnih blokova i servisa, pre svega Marka Ivovića i srednjih blokera, došla do mirnijeg završetka i, u neku ruku, rutinske pobede.

Odbojkaši Srbije posle tri odigrana kola imaju dve pobede i jedan poraz, a očekuju ih dueli sa Australijom i neumoljivom Rusijom.

Sledeći meč selekcije Nikole Grbića na programu je u nedelju od 20.30, dok sa Rusima igraju u istom terminu dva dana kasnije.

B92

Be the first to comment on "VAŽAN TRIJUMF ORLOVA: Odbojkaši Srbije posle preokreta srušili Tunis!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*