REDSI SRUŠILI PEVCE NA VEMBLIJU: Liverpul kaznio sramotnu odbranu Totenhama i zadržao lidersku poziciju!

Izgleda da je ovo ta sezona! Ona koja se čeka skoro tri decenije na Enfild Roudu…

Nemilosredni Liverpul gazi sve pred sobom u Premijer ligi. Redsi imaju 5/5 na početku sezone! Nova žrtva Klopovog tima je bio direktan rival u borbi za vrh – Totenhem. Redsi su kao gosti slavili 2:1 na Vembliju i ostvarili pobedu koja ih pumpa samopouzdanjem da konačno mogu do titule šampiona Engelske.

Liverpulu je ovo najbolji start sezone još od 1990. godine kada su bili vladajući šampion Engelske i kada Premijer liga kao ovakva nije postojala. U nekoliko navrata od tada su imali dobre sezone, bili nekada i blizu titule, ali nikada nisu igrali ovako furiozno i ubedljivo.

Ni reprezentativna pauza, ni teško gostovanje, ni snaga rivala nisu bili prepreka. Liverpul je do golova došao srećno uz pomoć Totenhemovih defanzivaca. Ali zasluženo jer je bio bolji rival od Spursa koji su drugim uzastopnim porazom već u ozbiljnom zaostataku ako žele da se bore za titulu…

Liverpul više ne mora da stvori 10 zicera da bi pobedio. Klopov tim ove sezone pobeđuje strpljivo, sigurno, skoro pa šampionski. A ima i sreće. Iako su sve oči uprte u pakleni napadački triling, odbrana je ta koja sa podjednakim učinkom gura Liverpul napred. Posle pet kola, Redsi imaju gol-razliku 11:2. I najbolju odbranu u ligi. Tek sada se vidi šta je značio Van Dajkov transfer zimus, Alisonova kupovina ovog leta ali i kakve je pogotke Klop napravio sa Robertsonom, Arnoldom i Gomezom. Ogroman plus je i Nabi Keita koji iz meča u meč pokazuje da vredi ogroman novac uložen u njegovu kupovinu.

Poketino je posle poraza u Votfordu opet vratio formaciju na četvoricu u poslednjoj liniji, ali se to ispostavilo kao katastrofalan potez. Pogotovo sa Vormom umesto povređenog Lorisa na golu.

Imali su oba tima u prvih pola sata svoje momente i šanse. Liverpul je za nijansu bio bolji, ali je i Totenhem opasno pretio. Gol u 39. minutu je došao kao posledica očajne reakcije Vorma i Totenhemove odbrane na korner. Đino Vajnaldum je šutriao glavom i postigao prvi gol u dresu Liverpula na gostovanjima. Lopta je za koji centimetar prečla gol-liniju, a video tehnologija ubila nade Spursa da su se izvukli.

Kako su završili drugo, tako su Spursi i Redsi počeli drugo poluvreme. Posle desetak minuta igre je sevnula Liverpulova brzina u napadu. Mane je probio po levom krilu, imao Salaha i Firmina i odlučio se za Brazilca. Lopta je nekako došla do Firmina posle još jedne slabe reakcije domaćih defanzivaca i on je rutinski ubacio u praznu mrežu. Brazilac ukupno ima 38 golova i 23 asistencije kod Klopa.

Moglo je do kraja da bude i 3:0, ali su Keita i Salah propustili dobre šanse. Umesto 3:0, bilo je 2:1 u nadoknadi vremena kada je Lamela iskoristio gužvu, ali je bilo kasno da Totenhem dođe makar do boda.

Klopov tim sada ulazi u seriju od tri meča na svom terenu (PSŽ u Ligi šampiona, Sautempton u prvenstvu, Čelsi u Liga kupu), pa sledi paklen raspored. Gostovanja Čelsiju i Napoliju, pa derbi kući protiv Mančester Sitija.

Posle toga bi moglo da se vidi da li titula stiže na Enfild ove sezone. Opasno miriše na to…

Mozzartsport

Be the first to comment on "REDSI SRUŠILI PEVCE NA VEMBLIJU: Liverpul kaznio sramotnu odbranu Totenhama i zadržao lidersku poziciju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*